Oppisopimusviikko on käynnissä

Valtakunnallista Oppisopimusviikkoa vietetään 9.­–13.10.2017 ensimmäistä kertaa Suomessa. Työn ja oppilaitosopiskelun yhdistävää oppisopimuskoulusta juhlistetaan yli 150 verkko- ja paikallistapahtumassa ympäri maan.

 

Vuoden oppisopimusopiskelija edistää saamenkielistä varhaiskasvatusta

Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät ry on valinnut vuoden 2017 oppisopimuspalkittavat. Vuoden oppisopimusopiskelijaksi on valittu lapsi- ja perhetyön perustutkinnon suorittanut Ara AikioUtsjoelta. Hän työskentelee Utsjoen kunnalla Utsjoen päiväkodin saamenkielisellä Duottaraski-osastolla.

Vuoden työpaikkaohjaajaksi nimitettiin 37 vuotta työpaikkaohjaajana toiminut Jouko Mustalampipainotalo Seripiste Oy:stä Jyväskylästä. 

Vuoden oppisopimustyönantaja on pitkäaikaistyöttömille ja maahanmuuttajille koulutuksen mahdollistanut Lintulammen asukasyhdistys ry Oulusta. Yhdistyksellä on tällä hetkellä yli 60 oppisopimuskoulutettavaa.

 

Nykyaikainen ja joustava koulutusmuoto

Oppisopimuksella voi suorittaa toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Tutkinnosta noin 80 prosenttia suoritetaan työpaikalla ja 20 prosenttia lähiopintoina oppilaitoksessa, etänä tai verkossa.

Opiskelijalle oppisopimus on tapa hankkia ammatti, suorittaa aloitetut ammattiopinnot loppuun työsuhteessa tai saada lisäkoulutusta omalla työpaikalla tai omassa yrityksessä. Yritykselle oppisopimus on tapa kouluttaa henkilökuntaa juuri omiin tarpeisiin ja saada omalle yritykselle räätälöity koulutuskokonaisuus. Oppisopimusviikon pääjärjestäjänä toimii OpsoDiili-koordinaatiohanke. 

 

Sataedun oppisopimusviikko

Viikolla kerrotaan kaikissa toimipaikoissa oppisopimuskoulutuksen mahdollisuuksista.

Katso Sataedun viikon ohjelma täältä, tapahtumien alta: https://sataedu.fi/tapahtumat/oppisopimusviikko_tule_mukaan

 

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksen mahdollisuuksista Sataedussa antaa oppisopimuskoordinaattorit:

Anne Puutio, puh. 040 1994950, anne.puutio [at] sataedu.fi

Merja Tuomola, puh. 040 199 4109, merja.tuomola [at] sataedu.fi