Opiskelijahyvinvoinnin kehittäjä Paavo Valtanen vaihtaa vapaalle

Ammatillisen koulutuksen ja nuorisotyön hyväksi yli 30 vuotta työskennelleen opiskelijapalvelupäällikkö Paavo Valtasen hienoa uraa ja eläkkeelle jäämistä juhlittiin keskiviikkona 15.2. Kokemäellä. Lukuisat halaukset ja iloiset naurunpyrskähdykset siivittivät yhteistyökumppaneille ja työkavereille järjestettyä lämmintä läksiäisjuhlaa.

 

Valtasen työ ammatillisen koulutuksen parissa alkoi vuonna 1984, kun hän aloitti työnopettajana Sataedua edeltäneessä Peipohjan ammattikoulussa. Vuosituhannen vaihteessa hän kouluttautui opinto-ohjaajaksi, ja näitä aikoja muisteli mielellään myös tilaisuuden juhlapuhujana ollut hänen tuolloinen opettajansa, Suomen opinto-ohjaajat ry:n puheenjohtaja Jukka Vuorinen (kuva yllä). Opinto-ohjaajasta tehtävä vaihtui vuonna 2013 opiskelijapalvelupäälliköksi. Nuorten hyvinvointi ja sen sekä opiskelun kehittäminen ovat olleet Valtasen työssä keskeisiä, hyviin tuloksiin johtaneita tavoitteita.

 

Valtasta muistettiin hauskojen puheiden lisäksi kukkasin ja moninaisin lahjoin. Lahjojen joukossa ovat muun muassa niin tykki kuin leikkiautokin. Tilaisuuden lopuksi koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallion mieluisana tehtävänä oli luovuttaa hänelle Kuntaliiton kultainen ansiomerkki.

 

Nyt lisääntyvä vapaa-aikana ei tuota pulmia Valtaselle. Luonto-kuvaus, luottamustoimet ja matkailu sekä perhe pitänevät miehen kiireisenä jatkossakin.