Minä luen sinulle -tapahtuma ilahdutti vanhuksia

Sataedun 22 maahanmuuttajaopiskelijaa ilahduttivat vanhuksia 16.2. kansainvälisenä maailman ääneen lukemisen päivänä Raumalla. Päivä on osa Selkokeskuksen järjestämää Minä luen sinulle -viikkoa ja Suomi100 -juhlavuoden ohjelmaa. Tapahtuma sopii hyvin myös Sataedun Suomi100-vuoteen, sillä yksi vuoden tärkeitä teemojamme on osaamisemme jakaminen ja muiden auttaminen.

 


Sataedulaiset järjestivät lukuhetket yhteistyössä Rauman sosiaalitoimiston ja Turun yliopiston kanssa. Opiskelijat vierailivat palvelukoti Kokkilassa ja palvelutalo Iltatuulessa opettajien Maarit Lehtola ja Elina Byrklandin kanssa. Opiskelijat olivat harjoitelleet suomen kielen ääntämistä ja satujen lukemista muutaman viikon ennen tapahtumaa OKL:n opiskelijoiden Anna Adamsin ja Heidi Sirkan avulla.

 

Tapahtuman tavoitteena oli asukkaiden ilahduttamisen lisäksi harjoitella suomen kielen ääntämistä ja lukemista, tutustua uusiin ihmisiin ja ikäihmisten asumispalveluihin. Vastaavasti vanhukset saivat kuulla maahanmuuttajien arjesta Raumalla.

 

Sanomalehtiä ja suomalaisia satuja lukeneet opiskelijat edustivat kaikkiaan 11 kansalaisuutta. Lukuhetkien teemoina oli monikulttuurinen ja 100-vuotias Suomi. Alkujännityksen jälkeen lukutuokiosta tuli lämmin yhteinen keskusteluhetki.