Matti Isokallio EUproVET:n puheenjohtajaksi

Satakunnan koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallio on valittu EUproVET:n puheenjohtajaksi. EUproVET on eurooppalainen ammatillisen koulutuksen kansallisten järjestöjen etu- ja yhteistyöjärjestö. Se edustaa seitsemän maan kansallisia järjestöjä. Jäsenillä on yhteensä yli 700 ammatillisen koulutuksen järjestäjää. Suomea järjestössä edustaa Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry ja sen 82 ammatillisen koulutuksen järjestäjää.

 

EUproVET on yksi kuudesta komission tunnustamista eurooppalaisista ammatillisen koulutuksen järjestäjiä edustavista etujärjestöistä. Komissiolla on näitä järjestöjä edustava yhteistyöryhmä.

- Tämä on merkittävä vaikutuskanava komission suuntaan. Järjestöillä on edustajia useissa komission asettamissa työryhmissä, Sataedua johtava Isokallio toteaa.

 

Isokallio aloittaa järjestön puheenjohtajana huhtikuun alussa. Pääsihteeriksi valittiin John van der Vegt Hollannista ja rahastonhoitajaksi Adrijana Hodak Sloveniasta. Isokallio on toiminut aiemmin EUproVET:n pääsihteerinä.

 

Eurooppalainen ammatillisen koulutuksen osaaminen näkyy vahvasti Satakunnassa kesällä. EU-komission työllisyysyksikön varajohtaja Joao Santos osallistuu Sataedun ja yhteistyökumppaneiden järjestämään SuomiAreena-keskusteluun 16.7..Santoksen toimialaan kuuluu myös ammatillinen koulutus. Vastaavasti EUproVET:n hallitus kokoontuu SuomiAreena-viikolla Porissa.