Lego-robottiohjelmoinnin FLL-aluekilpailu Sataedussa

Nuoret robottiohjelmoijat kilpailevat taas Ulvilassa kansainvälisen First Lego League (FLL) robotti- ja tiedetapahtuman aluekilpailussa. Sataedussa torstaina ja perjantaina (1.– 2.2.) järjestettävään kilpailuun on ilmoittautunut 10 joukkuetta eli lähes sata lasta opettajiensa ja huoltajiensa kanssa. Kansainvälisen, opetusta tukevan kilpailun tarkoitus on innostaa lapset suunnittelemaan ja ohjelmoimaan robotteja ja ehkä myös löytämään tulevaisuuden uransa ohjelmointi-, robotti- ja automaatioaloilta.


FLL robotti- ja tiedetapahtumassa lapset ja nuoret muodostavat noin 10 hengen joukkueen ja kisailevat vuosittain muuttuvan kilpailuteeman mukaisesti rakennetuilla Lego-roboteilla sekä tiedetehtävällä. Nyt teemana on Hydro Dynamics. Joukkueiden tehtävänä on kehittää uusia ideoita tai parannella olemassa olevia keinoja löytää, kuljettaa, käyttää tai puhdistaa vettä. Kuvassa olevalla robotin ohjelmoinnin esittelykenttänä toimiva kilpailupöydällä tehdään osa kilpailun tehtävistä.

 

Viime vuonna Satakunnan aluekilpailussa menestynyt kokemäkeläinen Ruubertti Robortti -joukkue eteni SM-kilpailujen kautta Tanskassa Århusissa järjestettyihin EM-kilpailuihin. Tämän vuoden aluekilpailuihin on ilmoittautunut nuoria robottiosaajia Eurajoelta (2 joukkuetta), Kokemäeltä (1 joukkuetta) ja Ulvilasta (7 joukkuetta). Heidän lisäkseen joukko raumalaisia oppilaita tulee tutustumaan kilpailuun.

Satakunnan aluekilpailu järjestetään Sataedussa Leader Karhuseudun myöntämällä rahoituksella. Mukana yhteistyössä ovat myös Prizztech, Robocoast, Robotiikka ja tiedekasvatus ry ja Satakunnan ammattikorkeakoulu.

 

First Lego League SM-kilpailut järjestetään Porissa Satakunnan ammattikorkeakoululla 15.–16.3..