Kv-liikkuvuus ylittää tavoitteet komeasti

Sataedusta lähti viime vuonna 80 opiskelijaa kansainväliseen vaihtoon. Kansainvälisyyspäällikkö Marko Kemppinen pitää viime vuosina vakiintunutta liikkuvuuksien määrää hyvänä.

– Saavuttamamme määrä ylittää nyt selvästi OPH:n asettaman tavoitteen, joka on kymmenen prosenttia vuosittain sisään otettavasta opiskelijamäärästä. Myös meille tulevien kv-opiskelijoiden määrä on pysynyt ennallaan, ja tässä kohtaa vastavuoroisuutta onkin tärkeää pitää yllä, Marko Kemppinen kertoo.  

Sataedun henkilökunnan liikkuvuudet ovat nousseet selvästi. Viime vuonna Sataedusta tehtiin yhteensä kuusikymmentä henkilöstön kv-matkaa. Noin puolet niistä oli vähintään viiden päivän matkoja EU-alueelle ja Kiinaan. Lyhyissä ja pitkissä jaksoissa on päällekkäisyyksiä osallistujien osalta. 

 –  Henkilöstön lisääntyneisiin liikkuvuuksiin ovat syinä muun muassa Erasmus+ KA2-hankeet, joissa Sataedu on partnerina. Yhteen näistä hankkeista voit tutustua suomenkielisestä uutiskirjeestä. Lisäksi KA1-liikkuvuushankkeisiin osallistuu vuosittain 10-15 henkilöä.