Koulutusyhteistyöllä apua hammashoitajapulaan

Porin perusturva ja Sataedu vastaavat Satakunnan hammashoitajapulaan kouluttamalla hammashoitajia yhteistyössä. Sataedun hammashoitajien koulutus on uudenlainen, ammatillisen koulutuksen uudistusten mukainen koulutustapa Suomessa. Sataedu ei hanki koulutuksen käytännön harjoituksiin vaadittavaa välineistöä itselleen, vaan opiskelijat harjoittelevat suun hoitoa Porin perusturvan Pohjois-Porin hammashoitolan tiloissa kuutena klinikkailtana syksyn aikana varsinaisen asiakastyön päätyttyä.

 

Porin perusturva  toivoo saavansa uuden koulutustavan avulla helpotusta työntekijäpulaan. Koulutukseen on otettu paikallinen ote ja odotuksena on, että kaikki opiskelijat työllistyvät koulutuksen päätyttyä.

– Lähdemme yhteistyöhön erittäin positiivisin mielin, koska Sataedu on valmiiksi valinnut isosta hakijajoukosta motivoituneet opiskelijat. Yhteistyö on molemmille osapuolille win-win-tilanne, suun terveydenhuollon osastonhoitaja Sanna Harju kiittelee.

 

Yhteistyö saa kiitosta myös Sataedun sosiaali- ja terveysalan koulutuspäällikkö Heli Sulkavalta.  

– Uuden koulutusmallin parhaita puolia on se, että opiskelijat pääsevät harjoittelemaan työtä heti oikeassa työympäristössä eikä uuden koulutusmuodon aloittamisesta koidu myöskään oppilaitokselle mahdottomia kustannuksia.

 

Ensimmäinen uuden suunhoidon osaamisalan koulutusohjelman opiskelijaryhmä on aloittanut koulutuksen oppisopimuskoulutuksena, ja toinen ryhmä on aloittamassa opintojaan monimuotokoulutuksena. Näiden lisäksi syksyllä alkaa myös Suun hoito eri asiakasryhmille -oppisopimuskoulutus.