Koulutus vahvistaa esimiesten osaamista

Kiinnostus esimies- ja johtamiskoulutuksia kohtaan on lisääntynyt Satakunnassa. Sataedu kouluttaa parhaillaan noin 60 omaa osaamistaan kehittävää esimiestä eri puolilla maakuntaa. He ovat suorittamassa liiketoiminnan erikoisammattitutkintoa, lähiesimiestyön ammattitutkintoa, johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa tai näiden tutkintojen osia.

Kasvaneeseen koulutustarpeeseen on luonnollisesti useita syitä, mutta yksi vahvimmista motiiveista on lehtori Merja Holkon mukaan organisaatioiden muutokset.

 – Esimiehet kokevat tarvitsevansa tukea muutokseen. Olemme suunnitelleet koulutusten sisällöt vastaamaan juuri näitä tarpeita ja saaneet siitä hyvää palautetta sekä kouluttautuvilta että heidän työnantajiltaan. Työnantajat ovat suositelleet koulutuksia myös muille työnantajille nähtyään omien työntekijöidensä kasvavan työssään koulutuksen myötä, Merja Holkko kertoo.

Omasta työstään Merja Holkko toteaa, että se on haastavaa ja palkitsevaa.

 – Esimies- ja johtamiskoulutukset ovat aina vaativia toteuttaa, koska koulutettavat ovat jo valmiiksi osaavia ja hyvin koulutettuja.

 

Oma työ ja opiskelu yhdistyvät hienosti

Tarve yhtenäistää kuntaliitoksen jälkeisiä käytäntöjä herätti koulutusinnon Eurajoella. Eurajoen varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö Elina Heinosen mukaan koulutus tarjoaa hyvän keskustelufoorumin osallistujilleen.

–  Lähipäivät mahdollistavat hienosti oppimisen – eikä pelkästään kouluttajilta vaan myös eri alojen kollegoilta. Koulutuksessa on myös tuttuja asioita, mutta kertaus nostaa niitä esiin eri näkökulmista. Haastavaa on se, että lähipäivät täytyy ennakoida hoitamalla työtehtäviä etukäteen. Opiskelu liittyy onneksi kiinteästi omaan työhön ja kehittää sitä, Elina Heinonen kertoo.

 

Eurajoen kunnan alueinsinööri Jussi Elonen aloitti esimieskoulutuksen virkavapaalta palattuaan. Hänen mielestään kaikenlainen koulutus on aina hyvä juttu.

 – Nykyiset opinnot ovat tervetulleita, koska minulla ei ole aiempaa esimieskoulutusta. Esimiestyö on vaativaa työtä, ja koulutus tukee sitä. Ensin kyllä pelkäsin hieman, että tästä tulee kovasti hommia, muttei niin käynyt. Ensimmäiset lähipäivät ovat olleet myös kiinnostavia. Meillä on ollut mahdollisuus kuunnella esimerkiksi tulevaisuuden tutkijan luentoa, Jussi Elonen kertoo.

Kollegoiden kanssa käydyt keskustelut lähipäivinä sekä opiskelun yhdistäminen omaan työhön saavat kiitosta Jussi Eloselta – niin ja hyvä juttu on myös se, että saa suoritettua tutkinnon.