Katso video: Taitaja2017-finalistit valmiina kilpailuun

Kun Taitaja2017-finaaliin oli aikaa vielä 25 päivää, kokoontui Sataedun joukkue pöydän ääreen hiomaan taktiikkaansa. Helsingissä 16–18. toukokuuta järjestettävään kilpailuun osallistuvat yli 1 600 semifinalisteista taidoillaan valikoituneet ammatillisen koulutuksen huiput. Sataedusta tässä kovassa joukossa kilpailevat graafista suunnittelua opiskeleva, toisen vuoden opiskelija Rosa Peltonen (painotuotteensuunnittelu-sarja) ja automaatioasentajaksi nyt valmistuva Jari Suominen (automaatioasennus-sarja).


Finalistimme ovat valmistautuneet kilpailuun valmentajiensa Kirsi Liljeroosin ja Eero Matintalon kanssa. Kun kilpailumatkan käytännön asiat ovat jo kunnossa, jäi Tuomas Mäki-Onton iloiseksi velvollisuudeksi motivoituneen joukkueen sparraus. 

– Meille on Sataedussa tärkeää tarjota koulutusta kaikille, mutta olemme erittäin ylpeitä teidän huippuosaajien menestyksestä. Kilpailutoiminta sopii erittäin hyvin Sataedun arvoihin, joista tässä korostuvat juuri yksilöllisyys ja innostuneisuus, Mäki-Ontto painottaa.

Kokeneet, aiemmissa ammattitaidon suomenmestaruuskilpailuissa opiskelijoitaan mitaleille ja mestaruuteen valmentaneet lehtorit Kirsi Liljeroos ja Eero Matintalo suhtautuvat tulevaan kilpailuun luottavaisesti, eivätkä kehutut kilpailijatkaan vielä jännitä. 

–Taitaja-finaalipaikka on tärkeä opiskelijoille. Se vahvistaa merkittävästi heidän tulevaa urapolkuaan. Meille koulutuksen järjestäjänä se kertoo omasta osaamisestamme: yksilöiden huomioimisesta ja laadukkaasta opetustyöstä, Mäki-Ontto muistuttaa.

Katso video! Lisää kilpailijoiden ja tukijoukon ajatuksia elokuva- ja tv-alan opiskelijoiden tekemällä videolla.