Julkaisemme opiskelijavalinnat torstaina

Kevään yhteishaussa opiskelupaikkaa hakeneiden jännitys päättyy torstaina 15.6.. Julkaisemme tuolloin julkaisuluvan antaneiden valittujen nimet verkkosivuillamme ja Facebookissa. Saamme Opetushallitukselta luvan siirtää valintatiedot omaan opiskelijahallintajärjestelmäämme keskiviikkona 14.6. ja postitamme tuolloin valintakirjeet kaikille valituille.

 

 

Sataedun koulutukset kiinnostavat nuoria. Yhteishaun suosituimmat alat ovat olleet auto-, sähkö- sekä sosiaali- ja terveydenhoitoalat. Opiskelijapalvelupäällikkö Kristiina Salmi arvioi koulutuksista annetun tiedon lisänneen kiinnostusta. Myös mahdollisuus yhdistelmäopintoihin alueen lukioissa, kansainvälinen yhteistyö ja opiskelijahyvinvoinnin edistäminen ovat osaltaan vaikuttaneet hyviin hakijamääriin. 

 

Muutamia opiskelijapaikkoja on vielä jäljellä esimerkiksi kone- ja tuotantotekniikan sekä hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkintoon. Avoimia paikkoja voi seurata Sataedun verkkosivuilla www.sataedu.fi/yhteishaku.

 

Opiskelupaikkaa voi hakea valintojen jälkeen avattavassa lisähaussa 16. - 18.6. tai suorahaussa. Vielä omaa alaansa ja opiskelupaikkaansa etsiville on käynnissä haku VALMA-koulutukseen 25.7. asti. Lisätietoja näistä hauista on Sataedun verkkosivuilla ja Facebookissa.