Juhlaviesti menneiltä vuosilta Kokemäen 60-vuotisjuhlassa

Useita vuosikymmeniä Kokemäen toimipaikan kassaholvissa säilytetty kiiltävä metallinen laatikko otettiin viime vuonna esiin ja se päätyi kuntayhtymän johtajan huoneeseen odottamaan avaustaan. Pöydällä ollut salaperäinen laatikko on ollut hyvä keskustelun avaaja. Onpa sen sisällöksi arvuuteltu paljon enemmän tavaraa, mitä laatikkoon mahtuukaan.

Kuvassa kuntayhtymän johtaja Matti Isokallio ja lehtori Markku Rajaoja.

 

Laatikon päällä olevassa laatassa kerrottiin sen olevan juhlaviesti Peipohjan ammattikoulun rehtorille, opettajille, taloushenkilökunnalle ja oppilaille Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaan vuonna 2017. Kone- ja tuotantotekniikan lehtorit Markku Rajaoja ja Martti Peltonen avasivat tinatun laatikon Kokemäen ammatillisen koulutuksen 60-vuotisjuhlaa edeltäneenä perjantaina.

Laatikon sisältö yllätti monella tapaa. Entisen rehtorin Väinö Kinnusen johdolla kootun laatikon sisältö oli oletettua nuorempaa. Koko henkilökunnan ja opiskelijoiden allekirjoittama isänmaallinen juhlaviesti, alueen sanomalehdet ja juhlarahat olivat neljänkymmenen vuoden takaa vuodelta 1977, mutta sen lisäksi mukana oli vielä koulun vuosikertomuksia 70- ja 80-luvuilta.Esitellessään laatikon sisältöä 21.9. Sataedu Areenalle kokoontuneelle juhlaväelle koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallio totesi lehtiä siteeratessaan, että aika harva asia on muuttunut 70-luvulta. Ylä- ja alamäkiä tulee edelleenkin säännölliseen tahtiin. 

Myös tulevat sukupolvet saavat oman laatikkonsa. Sataedun Kokemäen toimipaikan nykyinen henkilöstö ja opiskelijat pakkaavat laatikon uudestaan vielä syksyn aikana. Silloin myös päätetään, onko laatikko tarkoitettu avattavaksi vasta, kun koulu täyttää sata vuotta tai itsenäinen Suomi 150 vuotta.