Huippu tiimi kuvasi ja tallensi SAMKin juhlat

SAMKin uuden kampuksen vihkijäiset Porissa 9.9.2017 oli näyttävä ja komea juhla. Komeaa se oli myös lehtori Frej Blomqvistin ja studioteknikko Janne Moijasen vetämälle reilun viidentoista hengen ryhmälle, jonka tehtävänä oli kuvata, ohjata, streemata ja tallentaa satakuntalaisittain poikkeukselliset juhlat.

 

Loistava elokuva- ja tv-ryhmä 9.9.2017 Porissa.

 

Linnan juhlien tyyliin toteutetun juhlan kuvaamiseen valmistauduttiin hyvin ja tehtävää harjoiteltiin jo viikkoa aiemmin.  

–  Sataedun elokuva- ja tv-alan opiskelijat ovat ennenkin hoitaneet vaativia monikamerakuvauksia. Nyt tilaisuuden ajolista oli tavallista haastavampi. Niin sanottuja liikkuvia osia oli paljon: kamerat vaihtoivat paikkaa ja monessa paikassa tapahtui samaan aikaan. Eikä meillä ollut pienintäkään mahdollisuutta mokata. Usein se pieni moka voidaan panna opiskelijatyön piikkiin, mutta nyt se ei ollut mahdollista, Frej Blomqvist kertoo.

 

Juho-Erik Mikkola

Harjoittelun lisäksi ennakkovalmisteluihin kuuluivat myös ilmakuvauksilla tehdyt, lähetykseen näyttävyyttä tuoneet insertit.  Inserteistä vastasi tuotannon ohjaajana toiminut 3.vuoden elokuva- ja tv-alan opiskelija Juho-Erik Mikkola.

– Me aloitimme tutustumalla tilaajan tekemiin juhlan ajolistoihin. Tavallisesti teemme myös omat listat, mutta nyt aikataulu eli niin, että päädyimme alkuperäisiin listoihin. Vaikeinta oli ajan tasalla pysyminen ja rytmitys, sillä emme tienneet haastattelujen kestoja. Vain kerran oli pieni sydämenpysähdys, kun yhdestä haastattelukamerasta katosi kuva, mutta se palasi nopeasti takaisin, Juho-Erik Mikkola muistelee.

 

Opiskelijat hoitivat työnsä oikein hyvin vakuuttaa Frej Blomqvist ja kertoo tällaisen työn olevan opettajalle paras mahdollinen tilaisuus seurata, miten hyvin opiskelijat pärjäävät.

 

Onnistuneen työn jälkeen elokuva- ja tv-ala ei jää lepäämään laakereille. SAMKin kanssa on sovittu myös uuden Agora-salin tulevien tilaisuuksien kuvauksista. Muitakin tilaustöitä tulee enemmän kuin opiskelijat ehtivät tehdä.

 – Me teemme valinnat muun muassa oppimisen ja opiskelun näkökulmasta. Seuraavana työnään opiskelijoilla on musiikkivideo. Elokuva- ja tv-alan koulutus on aina ollut työpainotteista ja nyt vielä enemmän, kun olemme linjanneet opiskelua koulutusreformin mukaisesti. Paljon on toki vielä kehitettävää, Frej Blomqvist kertoo.

Valokuvat: Osaavan kuvausryhmän ja Juho-Erik Mikkolan kuvasi Frej Blomqvist.