Uutisarkisto

Sataedun arki tutuksi OPH:n Anni Miettuselle

Opetushallituksen Ammatillinen koulutus -osaston johtaja Anni Miettunen tutustui tiistaina 6.3. Kokemäen toimipaikan arkeen opiskelijoidemme johdolla. Opiskelijat esittelivät koulutustaan auto-, rakennus-, hius- ja kauneus-, käsi- ja taideteollisuus- sekä sosiaali- ja terveysaloilla. Opiskelun lisäksi vilkasta keskustelua käytiin myös opiskelijoiden tulevaisuudensuunnitelmista ja kesätyöpaikoista.

Uusinta tekniikkaa ortopedisten jalkeiden valmistukseen

Sataedun jalkinealan uusi digitaalinen liikelaboratorio antaa pian tarkkaakin tarkemmat mitat asiakkaiden jaloista. Vuosi sitten Emil Aaltosen muistorahastosäätiön myöntämä 52 000 euron lahjoitus mahdollisti tekniikaltaan edelläkäyvän digitaalisen liikelaboratoriolaitteiston hankinnan. Sen avulla voidaan nopeasti ja varmasti tutkia asiakkaan jalat ja kävely, ja saada näin tarkka ohjeistus mittajalkineiden valmistukseen.

Sari Tapiola ohjaa saamenkielisiä muistisairaita Sataedun opein

Sataedusta muistihoitajaksi syksyllä valmistunut utsjokelainen Sari Tapiola on maamme ensimmäinen saamenkielinen muistihoitaja. Ennen hoitotyötään hän työskenteli pitkään Saamelaiskäräjien toimisto- ja kulttuurisihteerinä. Vuonna 2014 Lapin ammattikorkeakoulusta terveydenhoitajaksi valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt kotisairaanhoidossa vastuualueenaan myös Utsjoen alueen muisti- ja seniorineuvolat. Tätä työtä tukee hänen suorittamansa muistioireisten tukemiseen liittyvä Vanhustyön erikoisammattitutkinnon osa.

Tilaa syöte Uutiset