Uutisarkisto

Sataedusta yrittäjäksi: Eetu Pihkoluomalla yrittäjäasennetta pienestä pitäen

Sataedussa kiinteistönhuoltoa toista vuotta opiskeleva Eetu Pihkoluoma on jo ikäisekseen kokenut yrittäjä. Päätös yrittäjyydestä ja oma yritys, Nakkilan kotiapupalvelu, syntyivät jo ennen ammattiopintojen aloittamista 14-vuotiaana. Kiinteistöhuollon opinnot olivat hänelle selvä valinta, vaikka myös rakennusala kiinnosti.

Emilia lähtee kokkioppiin Kanadaan

Marraskuussa Sataedun opetusravintoloissa vierailleet ja ruoallaan hurmanneet kanadalaiset kokit ja kouluttajat Gaétan Tessier ja Gerald Fischer saavat pian vastavierailulle ensimmäisen sataedulaisen opiskelijan. Parkanolainen ravintolakokin ammattitutkintoa suorittava Emilia Friimäki lähtee helmikuun alussa Kanadaan vaihtoon neljäksi viikoksi.

Lego-robottiohjelmoinnin FLL-aluekilpailu Sataedussa

Nuoret robottiohjelmoijat kilpailevat taas Ulvilassa kansainvälisen First Lego League (FLL) robotti- ja tiedetapahtuman aluekilpailussa. Sataedussa torstaina ja perjantaina (1.– 2.2.) järjestettävään kilpailuun on ilmoittautunut 10 joukkuetta eli lähes sata lasta opettajiensa ja huoltajiensa kanssa. Kansainvälisen, opetusta tukevan kilpailun tarkoitus on innostaa lapset suunnittelemaan ja ohjelmoimaan robotteja ja ehkä myös löytämään tulevaisuuden uransa ohjelmointi-, robotti- ja automaatioaloilta.

Tilaa syöte Uutiset