Ammatinvaihto talousasiantuntijaksi oppisopimuksella

Annika Kurppa liikkuu tilitoimisto 1.Accounting-Pori Oy:n toimiston käytävillä kuin olisi aina ollut siellä. Toiveammattiinsa valmistunut talousasiantuntija on kuitenkin uusi ammattilainen kirjanpito-ohjelmien parissa.

 

 

Liikenneaseman vuoropäällikkönä työskennellyt Annika Kurppa oli jo aiemmin aloittanut taloushallinnon opinnot, mutta ne jäivät kesken perheen kasvaessa. Idea ja into palata takaisin opintojen pariin tuli läheltä. 

– Sataedussa taloushallinnon ammattitutkintoa oppisopimuskoulutuksena suorittanut hyvä ystäväni vinkkasi minulle koulutuksesta. Oppisopimuskoulutuksen tarjoamat mahdollisuudet tuntuivat minulle heti sopivilta, Annika Kurppa kertoo.

 

Hän aloitti opinnot tammikuussa 2016, ja taloushallinnon ammattitutkinto oli valmis kuusitoista kuukautta myöhemmin. Samalla työssäoppimispaikka muuttui työpaikaksi, johon koulutusvinkin antanut ystäväkin oli jo työllistynyt.

–  Oli hienoa, että sain tietää työllistymismahdollisuudestani varhain, opintojeni puolivälin jälkeen. Työyhteisöni otti minut hyvin joukkoonsa, ja pääsin jo oppisopimusharjoittelijana muun henkilöstön tavoin mukaan esimerkiksi kehityskeskusteluihin.

 

Oppisopimuskoulutus sopi hyvin Annika Kurpalle. Työn, opiskelun ja perheen yhdistäminen onnistui hyvin, ja aiemmat työelämässä saadut taidot auttoivat opiskelussa. Oppisopimusryhmän lähipäivät olivat keskiviikkoisin, ja perjantai oli tehtäviä ja itseopiskelua varten varattu etäpäivä. Lisäksi hän opiskeli iltaisin itsenäisesti.

 

Hän kertoo oppineensa harjoitteluaikana työssään paljon enemmän kuin olisi oppinut kirjoja lukemalla.

– Tilitoimistoissa käytettävät ohjelmat tulivat tutuksi työssä. Aluksi tehtävät olivat yksinkertaisia, mutta ammattitaidon kerryttyä sain lisää vastuuta ja omia asiakkaita hoidettavakseni. Tilitoimiston noin 20 henkilön työyhteisö on auttanut ja tukenut hienosti työssä, Annika Kurppa kertoo.