Ammatillisen koulutuksen osaamista Sataedusta Kiinaan

Sataedu on aloittanut koulutusviennin Kiinaan. Ensimmäinen koulutettavien sosiaali- ja terveysalan opettajien ja asiantuntijoiden ryhmä saapui Sataeduun maanantaina 8.10..

– Sataedu on ollut jo pitkään hyvin vahva kansainvälinen toimija, joten koulutusviennin aloittaminen on ollut luontevaa jatkoa toiminnallemme. Hallituksen kärkihankkeisiin kuuluva koulutusvienti tuo Sataedulle tuloja ja vahvistaa monipuolisesti osaamistamme. Tavoitteenamme on, että koulutusvienti on jatkossa merkittävä osa meidän toimintaamme, kertoo Satakunnan koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallio.   

 

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Satakuntaliiton luomat yhteydet maakunnan kumppanuuskaupunkiin Changzhouhun ovat mahdollistaneet Sataedun yhteistyön kiinalaisten koulutusorganisaatioiden kanssa. Ammatillisen koulutuksen koulutusvienti on maassamme vielä harvinaista, ja Sataedu kuuluu edelläkävijöiden joukkoon. 

 

– Satakuntalaisten kumppaneidemme lisäksi jyväskyläläinen ammatillisen koulutuksen järjestäjä Gradia on myös tärkeä yhteistyökumppanimme. Tämä ensimmäinen koulutusjaksomme on toteutettu Gradian kanssa siten, että ryhmä aloitti koulutuksensa 1.10. Jyväskylässä ja jatkaa nyt sitä Sataedussa Ulvilassa ja Kokemäellä 11.10. asti, kertoo Sataedun kansainvälisyyspäällikkö Marko Kemppinen.

 

Changzhou Hygiene Vocational Technology Collegen kymmenen opettajaa tutustuvat koulutuksensa aikana Sataedussa vanhustyön opetukseen Ulvilassa ja Kokemäellä. Koulutusjakso käsittää käytännön koulutuksen lisäksi vierailuja vanhustyön yksiköissä. Koulutettavien kiinnostus vanhustyön koulutuksen kehittämiseen johtuu Kiinan kasvavan vanhusväestön hoitotarpeista.

 

Seuraavaksi Sataedu kouluttaa marras-joulukuussa Kokemäellä Zhejiang College of Constructionin oppilaitosjohtoa. Joulu- ja helmikuussa Nakkilaan puolestaan tulee kaksi 13–17-vuotiaiden shanghailaisten leirikouluryhmää opiskelemaan mobiilipelien suunnittelua ja toteuttamista.
 

Näiden lisäksi Sataedu käy parhaillaan neuvotteluja uusista eri alojen koulutusryhmistä.