Ammatillinen koulutus 60 vuotta Kankaanpäässä

Torstaina 14.9. juhlitaan Kankaanpäässä 60 vuotta sitten aloitettua ammatillista koulutusta. Vuonna 1954 perustettu Pohjois-Satakunnan Ammattikoulun kuntainliitto päätti ammattikoulun perustamisesta, ja komea koulu valmistui Kuninkaanlähteenkadulle vuonna 1957.

 

 

Ensimmäisenä vuonna 1957 koulussa opiskelun aloitti yhteensä 94 nuorta. Osaavia ammattilaisia koulutettiin tuolloin metalli-, ompelu-, puu-, rakennus-, ravintola- ja sähköosastoilla.

Kuvassa vielä melko uuden koulun metallialan opiskelijoita 60-luvun alussa opettaja Tauno Lehtisen kanssa.

 

Vuonna 1995 oppilaitoksen nimi vaihtui Pohjois-Satakunnan ammatti-instituutiksi. Useiden satakuntalaisten ammattioppilaitosten yhdistyessä vuonna 2010 oppilaitoksesta tuli osa Satakunnan koulutuskuntayhtymän Satakunnan ammattiopistoa. Kolme vuotta myöhemmin, vuodesta 2013 alkaen Satakunnan koulutuskuntayhtymä alkoi järjestää kaikki koulutuksensa Sataedu-nimellä, ja nyt juhlivasta koulusta tuli Sataedun Kankaanpään toimipaikka.

 

Kuninkaanlähteenkadulla sijaitsevassa toimipaikassa opiskelee nykyisin yhteensä noin 850 nuorta ja aikuista. Henkilökuntaa on noin 80.

 

Nuorten koulutusten tarjonta on 60 vuoden aikana muuttunut. Uusia koulutuksia on tullut ja osa niistäkin on jo vaihtunut työelämän tarpeiden mukaisesti. Nyt yhteishaussa on mahdollisuus hakea Sataedu Kankaanpäähän kymmeneen eri ammatilliseen perustutkintoon valmistavaan koulutukseen, joista valmistuu kolmeentoista eri ammattiin.

Alla kuvassa metallin nykypäivää. Uusinta tekniikkaa edustava viimeisin investointi robottihitsausasema käyttäjänään asiantuntija Tuomas Körkkö.

 

Sataedu Kankaanpää on myös vahva aikuisten kouluttaja. Ammatillisten perustutkintojen lisäksi tarjolla on ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin valmistavia koulutuksia. Esimerkkinä näistä ovat suositut yrittäjäkoulutukset ja maamme ainoa kaikilla tutkintotasoilla annettava suutarikoulutus sekä ortopedisuutarikoulutus.