Uutiset

Sataedun koulutukset kiinnostivat yhteishaussa

Tiistaina 12.3. päättyneessä yhteishaussa Sataeduun haki ensisijaisesti 412 nuorta. Hakijamäärä on samaa tasoa kuin viime vuonna. Sataedussa oli kaikkiaan haettavana noin 470 eri alojen opiskelupaikkaa Huittisten, Kankaanpään, Kokemäen, Nakkilan ja Ulvilan toimipaikoissa. Kevään yhteishaku on tarkoitettu perusopetuksen päättäville ja ilman ammatillista koulutusta oleville nuorille.

Matti Isokallio EUproVET:n puheenjohtajaksi

Satakunnan koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallio on valittu EUproVET:n puheenjohtajaksi. EUproVET on eurooppalainen ammatillisen koulutuksen kansallisten järjestöjen etu- ja yhteistyöjärjestö. Se edustaa seitsemän maan kansallisia järjestöjä. Jäsenillä on yhteensä yli 700 ammatillisen koulutuksen järjestäjää. Suomea järjestössä edustaa Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry ja sen 82 ammatillisen koulutuksen järjestäjää.

Nuori satakuntalainen -palkinto Samu Lahdelle

Satakuntaliitto on myöntänyt vuoden 2018 Nuori satakuntalainen -palkinnon Huittisista lähtöisin olevalle opiskelija Samu Lahdelle. Hän edusti Suomea ja Sataedua syksyllä 2018 Budapestissa järjestetyissä ammattitaidon EM-kilpailussa eli EuroSkills-kisoissa. Kilpailuun osallistui yli 500 nuorta ammattilaista 28 Euroopan maasta. Samu Lahti sijoittui automaatioasennussarjassaan kolmanneksi. Vuonna 2017 hän oli kolmastoista Abu Dhabissa järjestetyssä WorldSkills-kilpailussa.

Tilaa syöte Uutiset