Uutiset

Suutareilla kansainvälistä kysyntää

Sataedusta suutariksi valmistuva Vivi Wallenius tarttui Lontoon tarjoamaan mahdollisuuteen. Hän aloittaa syksyllä työt tunnetussa James Taylor & son -suutariliikkeessä. Aivan kylmiltään päätös ei syntynyt, sillä hän ehti tutustua tulevaan työpaikkaansa jo helmi-maaliskuussa ollessaan työssäoppimisjaksolla siellä ja Minuit Moins 7 -ketjun liikkeessä. Jälkimmäinen, ranskalainen yritys on tunnettu lisenssistään korjata kuuluisia Christian Louboutin kenkiä.

Kokemäen autoala osti huoltotuotoillaan defibrillaattorin

Kokemäen autoalan väki sijoitti asiakastöistään saamiaan voittoja yhteiseen hyvään. Sataedu korjaamolta löytyy Sataedun ensimmäinen defibrillaattori eli sydäniskuri. Hankittu laite on sydänten käyntihäiriöden ensiavussa käytettävä maallikkomalli. KA15- ja KA16 -luokkien opiskelijat on jo koulutettu sen käyttöön ja vastaavasti koulutetaan myös tulevat opiskelijat.

Tutustu Sataedun pelialan koulutukseen Pelipäivässä

Pelialan tarjoamat työ- ja opiskelumahdollisuudet esittäytyvät laajasti Porissa järjestettävässä Pelipäivä-tapahtumassa. Anniksella (kulttuuritalo Annankatu 6) järjestettävä tapahtuma on ensisijaisesti suunnattu työttömille nuorille, mutta myös muut pelaamisesta kiinnostuneet, sitä harrastavat sekä ammattiurasta haaveilevat Porin alueelta ovat tervetulleita.

Automaatioasennuksen huippuosaamista Sataedussa

Sataedu Kokemäen sähköautomaatioalan opiskelijaryhmä sai kunniamaininnan sensoreita valmistavan Sick Oy:n innovaatiokilpailussa. Kolmannen vuoden opiskelijat Mikko Heinilä, Sami Huovinen, ja Ville Männistö kehittivät opettajiensa Eero Matintalon ja Seppo Peltolan ohjauksessa kilpailussa menestyneen innovaation. Kunniamaininnan lisäksi työ palkittiin 2 000 euron arvoisella anturipaketilla. Kilpailun kovasta tasosta kertoo se, että kilpailun kärkisijoille nousivat Aalto-yliopiston, Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Turun ammatti-instituutin joukkueet.

Minä luen sinulle -tapahtuma ilahdutti vanhuksia

Sataedun 22 maahanmuuttajaopiskelijaa ilahduttivat vanhuksia 16.2. kansainvälisenä maailman ääneen lukemisen päivänä Raumalla. Päivä on osa Selkokeskuksen järjestämää Minä luen sinulle -viikkoa ja Suomi100 -juhlavuoden ohjelmaa. Tapahtuma sopii hyvin myös Sataedun Suomi100-vuoteen, sillä yksi vuoden tärkeitä teemojamme on osaamisemme jakaminen ja muiden auttaminen.

Opiskelijahyvinvoinnin kehittäjä Paavo Valtanen vaihtaa vapaalle

Ammatillisen koulutuksen ja nuorisotyön hyväksi yli 30 vuotta työskennelleen opiskelijapalvelupäällikkö Paavo Valtasen hienoa uraa ja eläkkeelle jäämistä juhlittiin keskiviikkona 15.2. Kokemäellä. Lukuisat halaukset ja iloiset naurunpyrskähdykset siivittivät yhteistyökumppaneille ja työkavereille järjestettyä lämmintä läksiäisjuhlaa.

Valokuvaajaopiskelijamme ikuistavat Villa Lanten juhlavuoden

Suomen valtion omistama ja Suomen Rooman-instituutin isännöimä renesanssihuvila Villa Lante on jo vuosikymmenten ajan tarjonnut suomalaisille tieteen ja taiteen harjoittajille tukikohdan Roomassa. Sataedun valokuvaajaopiskelijoille se on jo tuttu, vaikkei edelleenkään tavanomainen työssäoppimispaikka. Institutum Romanum Finlandiae -säätiön ylläpitämässä instituutissa järjestetään kulttuuritapahtumia kansainväliselle yleisölle. Nyt Sataedun valokuvaajaopiskelijat ikuistavat Villa Lanten Suomen 100-vuotisjuhlavuoden tunnelmia suurelle yleisölle.

Suomi 100 -juhlamieltä muita auttamalla

Sataedu juhlistaa alkanutta Suomi 100 -juhlavuotta erilaisin juhlin ja tapahtumin. Tärkeäksi teemaksemme on nousemassa osaamisemme jakaminen ja muiden auttaminen.

Ensimmäisen kerran opiskelijamme ovat ojentaneet auttavan kätensä Tampereella Koukkuniemen vanhainkodissa maanantaina 23.1. järjestetyssä yhteislaulutilaisuudessa. Maahanmuuttajien myynnin ammattitutkintoa suorittavan opiskelijaryhmämme avuntarjous otettiin mielellään vastaan, sillä useassa eri rakennuksessa asuvien, vaikeasti liikuteltavien vanhusten kokoaminen yhteiseen tilaisuuteen on vaikeaa. Apu mahdollisti mahdollisimman monen vanhuksen osallistumisen yhteislaulutilaisuuteen.

Tilaa syöte Uutiset