Uutiset

Nuori satakuntalainen -palkinto Samu Lahdelle

Satakuntaliitto on myöntänyt vuoden 2018 Nuori satakuntalainen -palkinnon Huittisista lähtöisin olevalle opiskelija Samu Lahdelle. Hän edusti Suomea ja Sataedua syksyllä 2018 Budapestissa järjestetyissä ammattitaidon EM-kilpailussa eli EuroSkills-kisoissa. Kilpailuun osallistui yli 500 nuorta ammattilaista 28 Euroopan maasta. Samu Lahti sijoittui automaatioasennussarjassaan kolmanneksi. Vuonna 2017 hän oli kolmastoista Abu Dhabissa järjestetyssä WorldSkills-kilpailussa.

Innostava Teknologia tutuksi -päivä Ulvilassa

Ulvilan yhteiskoulun oppilaat vierailivat Sataedussa keskiviikkona 15.8. Hakupäällä - teknologia tutuksi -päivässä. Tapahtumaan oli kutsuttu kaikki noin 450 7–9 -luokkien oppilasta. Päivän teemoja olivat ”Teollisuuden automaatio” ja ”Hyvinvointiteknologia”. Yksi räppäri Brädin tsemppaaman päivän mahdollistajista oli Live-hanke. Sataedulaiset ja yhteistyökumppanit tekivät yhdessä vierailevien oppilaiden kanssa päivästä mahtavan.

Koulutusyhteistyöllä apua hammashoitajapulaan

Porin perusturva ja Sataedu vastaavat Satakunnan hammashoitajapulaan kouluttamalla hammashoitajia yhteistyössä. Sataedun hammashoitajien koulutus on uudenlainen, ammatillisen koulutuksen uudistusten mukainen koulutustapa Suomessa. Sataedu ei hanki koulutuksen käytännön harjoituksiin vaadittavaa välineistöä itselleen, vaan opiskelijat harjoittelevat suun hoitoa Porin perusturvan Pohjois-Porin hammashoitolan tiloissa kuutena klinikkailtana syksyn aikana varsinaisen asiakastyön päätyttyä.

Tilaa syöte Uutiset