Uutiset

Lautashävikki vähenee komeasti Sataedussa

Sataedussa on onnistuttu vähentämään ruokaloiden lautashävikkiä vuodessa lähes neljänneksellä. Lautashävikin määrä Sataedun ravitsemispalveluiden itse hoitamissa neljässä opiskelijaruokalassa oli vuonna 2016 yhteensä 3370 kiloa. Viime vuonna määrä oli vähentynyt 2598 kiloon samaan aikaan, kun ruokailijoiden määrä kasvoi hieman Nakkilan ruokalan siirryttyä syksyllä ravitsemispalveluiden hoidettavaksi. Kaikkiaan lautasjätteen määrä väheni vuodessa 772 kiloa.

Yli puolet äänesti nuorisovaaleissa Sataedussa

Yli puolet Sataedun äänioikeutetuista opiskelijoista äänesti 8. ja 9.1. järjestetyissä nuorisovaaleissa. Parhaimmillaan äänestysprosentti hipoo 70 prosenttia. Sataedun neljässä toimipaikassa järjestetyissä äänestyksissä oli äänestysaikaan paikalla yhteensä 462 äänioikeutettua alle 18-vuotiasta opiskelijaa. Äänioikeutettujen kokonaismäärää vähensivät meneillään olevat työssäoppimisjaksot. Koko Sataedun äänestysprosentiksi tuli 56,1 prosenttia.

Uusi vuosi 2018 - hyvällä maineella ja osaamisella eteenpäin

Sataedu on valmiina vuoden vaihtuessa voimaan tulevaan koulutusreformiin. Rehtori Anne Laine oikaisee ajatusta, että tulossa olisi paljon isoja muutoksia.

– Ajatus, että kaikki muuttuisi ei pidä paikkaansa. Moni reformin edellyttämä asia on ollut meillä Sataedussa jo toimiva ja hyvä käytäntö. Koulutukset ovat tarjonneet monia opiskelu- ja suorittamismahdollisuuksia. Koko homman juju on opiskelijalle laadittava henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Se painottaa jatkossa entistä enemmän puuttuvan osaamisen hankkimista aiemman osaamisen kertaamisen sijaan. Myös tutkintojen näytöt yksinkertaistuvat.

MeWet-koti valmistuu yhteistyöllä

MeWet-koti näyttää aluksi aivan tavalliselta rivitalokodilta. Tarkempi silmäys Sataedu Ulvilan toimipaikan alueella rakenteilla olevaan asuntoon paljastaa jo muuta. Viihtyisä keittiö on jo täynnä arjen apuvälineitä, samoin esteetön kylpyhuone. MeWet-kodista tulee mallitila ja innovaatioalusta erilaisille hyvinvointia edistäville ja itsenäistä elämistä tukeville ratkaisuille.

Rehtorin kyselytunti lisää opiskelijoiden ja johdon vuoropuhelua

Useimmille opiskelijoille rehtori tulee tutuksi vain tutkintotodistuksen allekirjoittajana. Sataedussa aloitettujen, säännöllisten rehtorin kyselytuntien tarkoituksena on lisätä sujuvaa vuoropuhelua oppilaitosjohdon kanssa ja osallistaa opiskelijakuntaa. Toimipaikkojen opiskelijakunnan hallitukset valmistelevat rehtorin kyselytunnit, ja niihin osallistuvat kaikki paikalla olevat opiskelijaryhmät.

Taitaja9-paikalliskisat kilpailtiin ilolla ja innolla

Sataedu järjesti Taitaja9-paikalliskilpailut 8.11. Kankaanpäässä ja Kokemäellä. Kilpailuihin osallistui yhteensä lähes 50 joukkuetta. Sataedun järjestämien kilpailujen lisäksi paikalliskilpailut järjestettiin myös Porissa ja Raumalla. Jokaisen kilpailun neljä parasta kohtaavat Raumalla 14.12. järjestettävässä aluekilpailussa. Kilpailun finaali järjestetään keväällä Tampereella.

Tilaa syöte Uutiset