Uutiset

Pistesijoille Taitaja2017-kilpailussa

Sataedua Taitaja2017-finaalissa edustaneet huittislainen Jari Suominen ja nakkilalainen Rosa Peltonen sijoittuivat molemmat Suomen parhaiden joukossa lajeissaan kuudensiksi. Jari Suomisen lajina oli automaatioasennus ja Rosa Peltosen painotuotteen suunnittelu. Kiitokset kilpailijoille ja heidän valmentajilleen Kirsi Liljeroosille ja Eero Matintalon komeasta kisatyöstä.

Kultaa Kokemäelle luokkasählyssä

KSA14 voitti kultaa keskiviikkona 10.5. Pajulahden urheiluopistossa Nastolassa järjestetyssä SAKU ry:n luokkasählyssä. Erno Järvistön valmentama joukkue voitti alkusarjassa ja välierässä vastustajansa selvästi. Finaalissa joukkue kukisti Tredun joukkueen nousemalla altavastaajan tilanteesta ja tehden voittomaalin viimeisen peliminuutin aikana.

Katso video: Taitaja2017-finalistit valmiina kilpailuun

Kun Taitaja2017-finaaliin oli aikaa vielä 25 päivää, kokoontui Sataedun joukkue pöydän ääreen hiomaan taktiikkaansa. Helsingissä 16–18. toukokuuta järjestettävään kilpailuun osallistuvat yli 1 600 semifinalisteista taidoillaan valikoituneet ammatillisen koulutuksen huiput. Sataedusta tässä kovassa joukossa kilpailevat graafista suunnittelua opiskeleva, toisen vuoden opiskelija Rosa Peltonen (painotuotteensuunnittelu-sarja) ja automaatioasentajaksi nyt valmistuva Jari Suominen (automaatioasennus-sarja).

Uutta tietoa ja innostusta puhtausalan ammattilaisille

Arvostettu puhtausalan kouluttaja ja tutkija Tuula Suontamo (FT) luennoi keskiviikkona 26.4 Sataedu Ulvilassa. Täysi auditorio sai kouluttajalta kiitosta.
– Ihanan tiedonhaluista, korvat auki olevaa yleisöä, Suontamo kehui noin sataa kuuntelijaansa. Terveysasemien ja hoivalaitosten puhtausalan ammattilaiset olivat hyvin kiinnostuneita kuulemistaan puhtausalan ja hygienian haasteista.

Turvallisuusseminaarista lisäpotkua turvallisuustyöhön

Koulujen turvallisuuden eteen tehdään työtä herkeämättä. Tämä näkyi myös Lounais-Suomen aluehallintoviraston (Avi) ja Sataedun 5.4. järjestämässä Oppilaitoksen turvallisuuspäivässä. Noin kahdeksankymmentä koulutusalan ammattilaista seurasi Sataedu Ulvilan auditoriossa koulujen toiminnan ja fyysisen ympäristön turvallisuuteen keskittynyttä seminaaria.

Tilaa syöte Uutiset