Siirry sisältöön

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Sataedussa hius- ja kauneusalan perustutkinnosta valmistuu tyylin ja kauneuden ammattilaisia: kampaajia, partureita, kosmetologeja ja kosmetiikkaneuvojia. Kosmetiikkaneuvojat työllistyvät esimerkiksi tavaratalojen kosmetiikkaosastoille tai apteekkeihin ja kosmetologit puolestaan kauneushoitoloihin, kylpylöihin, palvelutaloihin ja hotelleihin. Kampaajat ja parturit työskentelevät parturi-kampaamoissa joko yrittäjinä tai työntekijöinä. Perustutkinnon suorittaneet voivat osaamisalasta riippumatta työllistyä myös tuotemyynti- ja koulutustehtäviin.

Kenelle

Hius- ja kauneusalan opiskelu ja työ sopivat hyvät kädentaidot omaaville sekä muodista ja hyvinvoinnista kiinnostuneille. Työssä tarvitaan myös reipasta otetta, palveluasennetta ja sosiaalisia taitoja.

Opiskelu

Koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa tai yhteishaussa. Peruskoulun jälkeiset opinnot kestävät noin kolme vuotta. Aiempi osaaminen ja työkokemus voivat lyhentää opiskeluaikaa.

Hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat opiskelevat Sataedussa tiimeissä luokattoman, osaamiseen perustavan koulutusmallin mukaisesti. Asiakastyöt ovat tärkeä osa opiskelua. Sataedun Hius- ja kauneuspalvelut Helmi Kankaanpäässä sekä Sataedu Salongit Kokemäellä ovat innostavia oppimisympäristöjä. Niiden lisäksi ammattitaito kehittyy alan yrityksissä työssäoppimisjaksoilla. Alalle tyypillistä yrittäjyyttä voi kokeilla tuetusti jo opiskeluaikana SataPro-osuuskunnassa.

Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet

Rahoitus

Opetus on maksutonta. Alle 18-vuotiaat saavat maksutta myös tarvittavat työasut ja muut oppimateriaalit koulutusta. Tutkinnon voi myös suorittaa oppisopimuksella.

Yhteishaku

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Kampaaja, Kosmetologi, Kosmetiikkaneuvoja, Parturi

Hakuaika: 20.2.2024 – 19.3.2024
Kankaanpää
Yhteishaku

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Kampaaja, Kosmetologi, Kosmetiikkaneuvoja, Parturi

Hakuaika: 20.2.2024 – 19.3.2024
Kokemäki