Siirry sisältöön

Autoalan perustutkinto

Koulutus antaa monipuolisen osaamisen autoalalle. Ajoneuvoasentajan lisäksi suuntautuasuuntautua pienkonekorjaajan, automaalarin, automyyjän, autokorinkorjaajan ja varaosamyyjän tehtäviin.

Tutkinnon suorittanut työllistyy muun muassa autohuoltoihin ja -korjaamoille, auto- tai kuljetusliikkeisiin, varaosamyyntiin sekä teollisuuden prosessi- ja kunnossapitotehtäviin.

Kuvassa kuljetusalan opiskelija ja kaksi autoalan opiskelijaa seisovat huollettavan auton edessä korjaamolla.

Kenelle

Koulutus sopii ajoneuvoista ja teknologiasta kiinnostuneille. Tässä työssä voi osaltaan vaikuttaa siihen, että autoilijat ja kuljetusalan ammattilaiset voivat liikkua sujuvasti liikenteessä.

Opiskelu

Koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa tai yhteishaussa. Peruskoulun jälkeiset opinnot kestävät noin kolme vuotta. Aiempi osaaminen ja työkokemus voivat lyhentää opiskeluaikaa.

Huolto- ja korjaustöitä opiskellaan Sataedun omissa korjaamoissa ja läheisissä merkkikorjaamoissa. Ammattitaitoa ja kokemusta voi hankkia myös eurooppalaisten yhteistyökumppaniemme merkkikorjaamoissa.

Opiskelija voi halutessaan erikoistua opinnoissaan seuraavasti:

  • raskaskoneasennus, Kankaanpää
  • asiakaspalvelu ja yrittäjyys, Kokemäki
  • kuorma-autojen huollot ja korjaukset, Ulvila

Tutkinnosta voi myös suorittaa tutkinnon osia muun ammattitaidon vahvistamiseksi.

Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet

Rahoitus

Opetus on maksutonta. Elokuussa 2021 voimaan tulevan oppivelvollisuusuudistuksen jälkeen alle 18-vuotiaat saavat maksutta myös tarvittavat työasut ja muut oppimateriaalit koulutusta. Tutkinnon voi myös suorittaa oppisopimuksella.