Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen

Turvallista opiskelua koronapandemian aikana – näin toimimme

Päivitämme koronapandemiaan liittyvää tiedotusta tällä sivulla.

Pohjois-Satakunnan koronatilanteen leviämisvaiheen vuoksi Sataedu toteuttaa pääosan Kankaanpään toimipaikan opetuksesta etänä 22.12. saakka. Välttämätön lähiopetus järjestetään oppilaitoksen tiloissa. Myös näyttöjä voidaan tarpeen mukaan toteuttaa oppilaitoksen tiloissa.  Kiinnitämme erityistä huomiota erityisopiskelijoiden ohjaukseen ja opetukseen.

Eri tutkinnoissa voi olla erilaisia lähi- ja etäkoulutusta yhdistäviä ns. hybriditoteutustapoja. Myös Parkanossa järjestettävä kuljetusalan koulutus jatkaa hybridimallilla. Työpaikalla tapahtuva koulutus jatkuu normaalisti, elleivät työpaikat toisin päätä.

Hius- ja kauneuspalvelut sekä opetusravintola Hovi jatkavat toimintaansa tarkkojen turvallisuusohjeiden mukaisesti.  Kahvila Hovinarri ja hierontaklinikka ovat suljettu. Palveluiden aukioloajat näet täältä.

Järjestämme koronapandemian perus- tai kiihtymisvaiheessa olevien paikkakuntien toimipaikoillamme lähtökohtaisesti lähiopetusta. Erityistä varovaisuutta ja annettuja ohjeita noudattaen pyrimme varmistamaan ammatillisessa koulutuksessa tärkeän tekemällä oppimisen. Työpaikoilla tapahtuvan oppimisen aikana opiskelijat noudattavat työpaikan ohjeita.

Tarvittaessa otamme rehtorin päätöksellä käyttöön erilaisia hybridimalleja, joissa opetusryhmät voivat olla esimerkiksi vuoroviikoin oppilaitoksessa ja etäopetuksessa. ELY-keskus vastaa tilaamiensa Sataedu Oy:n järjestämien koulutusten mahdollisista opetusjärjestelyjen muutoksista.

Palvelut jatkuvat tarkkojen turvallisuusohjeiden mukaisesti. Esimerkiksi opetusravintolojen toiminnalla pyrimme mahdollistamaan opiskelijoiden tutkinnon osien näytöt ja näin myös valmistumiset.​

 

Huolehdimme turvallisesta opiskelusta ja työskentelystä seuraavasti:

 

  • emme tule sairaana kouluun tai töihin
  • henkilökuntamme ja opiskelijamme käyttävät kasvomaskia aina, kun turvaetäisyyttä ei voi pitää. Kasvomaskia käytetään myös koulukuljetuksissa ja julkisen liikenteen kulkuneuvoja käytettäessä
  • annamme poikkeustilanteen edellyttämää ohjausta ja tukea sitä tarvitseville opiskelijoille
  • huolehdimme ja muistutamme käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä
  • jokaisella opintoalalla on turvallisuutta tukevat ohjeet ja työpisteiden järjestelyissä on huomioitu turvalliset etäisyydet
  • järjestämme turvalliset ruokailu- ja kahvihetket
  • asiakaspalveluissamme, kuten hoitoloissa turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota
  • suosittelemme etäkokouksia ja -tapaamisia
  • emme kättele ja vältämme erilaisten pintojen, kuten porraskaiteiden koskemista
  • puhtauspalvelumme jatkavat kosketuspintojen tehostettua puhtaanapitoa

Satakunnan COVID19-aluekokouksen linjaukset näet täältä.

 

Valmistujaiset

Järjestämme joulun valmistujaisjuhlan etänä 22.12. kello 9 alkaen. Tiedotamme asiasta lisää vielä myöhemmin.

Vierailut Sataedussa

Peruskoululuokkien ryhmävierailuja ei järjestetä koronapandemian aikana.  Yksittäinen hakija tai enintään viiden henkilön hakijaryhmä voi tulla tutustumisvierailulle, mikäli se pystytään järjestämään turvallisesti muun muassa turvaväleistä huolehtien.

Liikunta- ja kokoustilojen vuokraus

Sataedu sulkee kaikki liikuntatilat harrastajaryhmiltä toistaiseksi eikä muitakaan tiloja vuokrata ulkopuolisille.

Sairastuminen, koronatestaus ja tiedottaminen

Sairaana ei saa tulla kouluun. Mikäli opiskelijalla on koronalle tyypillisiä oireita, hänen tulee mennä koronatestiin julkisen terveydenhuollon ohjeistuksen mukaisesti. Sairastuneen opiskelijan toivotaan ilmoittavan sairastumisestaan opettajalleen, ja hän ilmoittaa edelleen rehtorille.  Tämän jälkeen toimimme viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti.

Sataedu vastaa kaikesta koronaepidemiaan liittyvästä tiedotuksesta.

Muu koronatilanteen edellyttämä tiedottaminen

Opiskelijaviestintämme keskittyy Wilmaan ja Opiskelijan oppaaseen sekä vastuuopettajien, opinto-ohjaajien ja muun henkilökunnan opiskelijoiden kanssa käyttämiin viestintäkanaviin. Tässä sataedu.fi-sivustolla päivitettävässä ajankohtaistiedotteessa kerromme koronatilanteeseen liittyvistä käytännöistämme laajemmalle yleisölle.

 

 


Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen