Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen

Turvallista ja tuloksellista opiskelua koronapandemian aikana – näin toimimme

Valtakunnallisen suosituksen mukaisesti aloitamme koulutuksen pääosin lähiopetuksena oppilaitoksessa ja työpaikoilla.

Noudatamme THL:n antamia ohjeita ja toimimme seuraavasti:

  • Emme tule sairaana kouluun.
  • Pidämme turvavälit muihin.
  • Järjestämme opetus-, kokous- ja kokoontumistilat niin, että etäisyydet pysyvät riittävinä.
  • Pesemme kädet usein.  Mikäli käsipesu saippualla ei ole mahdollinen, käytämme käsidesiä.
  • Yskimme ja aivastamme ohjeiden mukaisesti nenäliinaan tai hihaan.
  • Emme kättele.
  • Vältämme portaissa kaiteisiin koskemista.
  • Maskien käytössä toimimme määräysten ja suositusten mukaan.

Puhdistuspalvelumme jatkaa edelleen kosketuspintojen tehostettua puhtaanapitoa.

Turvallisesti opintoaloilla ja palveluissa

Olemme huomioineet turvalliset etäisyydet istumapaikkoja ja työpisteitä uudelleen järjestettäessä. Työpaikoilla tapahtuvan oppimisen aikana opiskelijat noudattavat työpaikan ohjeita.

Jokaisella opintoalalla on mietitty tarkkaan opiskelua tukevat turvallisuusohjeet. Esimerkiksi autoalalla ohjeiden mukaan suojautuneet opiskelijat desinfioivat asiakasautojen ratit, vaihdekepit ja muut pinnat, joihin huollon aikana mahdollisesti kosketaan. Kone- ja tuotantotekniikassa opiskelijoilla on henkilökohtaiset hitsausmaskit, ja ne kuten muillakin aloilla opiskelijoiden käytössä olevat henkilökohtaiset työvälineet desinfioidaan ohjeiden mukaan. Hierontaklinikoilla puhdistetaan hierontapöydät ja pinnat sekä varmistetaan ennen hoitoa, että asiakas on terve. Hieroja käyttää työssään asiakaskohtaista kasvomaskia, ja asiakkaan niin halutessa myös kertakäyttökäsineitä. Niin hierontaklinikoilla kuin muissa asiakaspalvelupisteissämme vastaanotamme terveitä asiakkaita ja muistutamme heitä käsihygieniasta sekä turvallisuusväleistä.

Yhteisten tutkinnon osien eli ns. YTO-aineiden opetuksessa tarpeetonta liikkumista rajoitetaan siten, että jatkossa oppiaineen kuten äidinkielen opetuksen vaihtuessa englannin kielen opetukseksi opettajat vaihtavat luokkia opiskelijoiden sijaan.

Tietokoneluokissa opiskelijat aloittavat opiskelun käsipesulla ja työskentelevät puhtain käsin. Opetuksen päätyttyä he puhdistavat käyttämänsä tietokoneen näppäimistön ja hiiren.

Turvalliset ruoka- ja kahvitauot

Ruokailijat pesevät kätensä huolellisesti ennen ruokailua ja jonottavat ruokaa turvavälit huomioiden. Aikataulutimme ruokailuajat uudelleen, jotta uusien ohjeiden mukainen ruokailu olisi sujuvaa. Ruoka- ja kahvijonojen turvallisista etäisyyksistä muistutamme ruokaloiden ja kahviloiden lattioihin liimatuilla tarroilla. Ruokalan henkilökunta vaihtaa ottimet useasti lounasaikana. Tarvittaessa ruoka voidaan annostella ruokailijoille. Ruokapöydissä joka toinen tuoli jätetään vapaaksi.

Ensisijaisesti etäkokouksia ja -tapaamisia

Pyrimme välttämään ulkopuolisten henkilöiden asiointia Sataedussa. Vastaavasti järjestämme ensisijaisesti etäkokouksia ja osallistumme myös niihin.

Ulkomaanvaihdot ja lomamatkat

Emme järjestä kuluvana vuonna opiskelijoiden tai henkilökunnan ulkomaanvaihtoja.

Vapaa-ajan ulkomaan matkailussa toimimme THL:n ns. liikennevalomallin​ ja hallituksen rajausten mukaisesti. THL:n luokituksen mukaisissa oransseissa ja punaisissa maissa matkailleilta edellytetään 14 päivän omaehtoista karanteenia.

Oppilasryhmien vierailut peruttu

Peruskoululuokkien ryhmävierailuja ei järjestetä tänä syksynä.  Yksittäinen hakija tai enintään viiden henkilön hakijaryhmä voi tulla tutustumisvierailulle, mikäli se pystytään järjestämään turvallisesti muun muassa turvaväleistä huolehtien.  

Tilamme osittain vuokrattavissa

Jatkamme tilojemme vuokraamista urheiluseuroille sekä harrastus- ja kokousryhmille. Tilojen käyttö on mahdollista iltaisin, kun opiskelijamme ja henkilökuntamme eivät ole paikalla.

Sairastuminen, koronatestaus ja tiedottaminen

Sairaana ei saa tulla kouluun. Mikäli opiskelijalla on koronalle tyypillisiä oireita, hänen tulee mennä koronatestiin julkisen terveydenhuollon ohjeistuksen mukaisesti. Sairastuneen opiskelijan toivotaan ilmoittavan sairastumisestaan opettajalleen, ja hän ilmoittaa edelleen rehtorille.  Tämän jälkeen toimimme viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti.

Sataedu vastaa kaikesta koronaepidemiaan liittyvästä tiedotuksesta.

Muu koronatilanteen edellyttämä tiedottaminen

Opiskelijaviestintämme keskittyy Wilmaan ja Opiskelijan oppaaseen sekä vastuuopettajien, opinto-ohjaajien ja muun henkilökunnan opiskelijoiden kanssa käyttämiin viestintäkanaviin. Tässä sataedu.fi-sivustolla päivitettävässä ajankohtaistiedotteessa kerromme koronatilanteeseen liittyvistä käytännöistämme laajemmalle yleisölle. Emme tiedota mahdollisista yksittäisistä covid19-tapauksista ulkopuolisille.

 

 


Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen