TeknologiaTiistai

TeknologiaTiistai on vuosittainen valtakunnallinen teemapäivä.

Teknologiayritykset tarjoavat työmahdollisuuksia  tulevaisuuden ammattiosaajille ja alalla tarvitaan tekijöitä. 

 

Ammatilliset oppilaitokset 50 paikkakunnalla eri puolella Suomea järjestävät TeknologiaTiistai-tapahtumia ja tempauksia 27.11.2018. Tapahtumat eri puolilla Suomea ovat paikkakuntakohtaisia ja alueen toimijoiden yhteistyön tulos.  

 

TeknologiaTiistai näkyy eri somekanavissa. Teknologiaa juhlistetaan kuvakilpailulla, jossa on palkintona Jopo-polkupyöriä. Kilpailu on avoin kaikille peruskoululaisille ja ammattiinopiskeleville.

 

Teemapäivän kilpailu

Ota kuva osallistumisestasi tai TeknologiaTiistain teemasta. Lataa kuva 27.11. aikana Instagram-tilillesi hashtagilla #teknologiatiistai. Kerro myös, mitä koulua käyt (#koulusi) ja olet mukana arvonnassa. Sataedu palkitsee lisäksi myös parhaat somettajat paikkakuntakohtaisesti. 

 

Sataedussa alan opiskelijoita kannustetaan ottamaan kuvia opiskelun arjesta oppilaitoksessa ja työssäoppimispaikoilla. 

 

– Yläkoululaiset, ja myös heidän lähipiirinsä, tarvitsevat lisää tietoa ja omakohtaisia kokemuksia ammattiin opiskelusta, ammattiosaajan työstä ja teknologian merkityksestä. On tärkeää nostaa ammatillisen koulutuksen tarjoamat mahdollisuudet näkyväksi, sanoo johtava asiantuntija Anne Ahkola-LehtinenTeknologiateollisuudesta.

 

Teknologiateollisuuden keväällä 2018 julkistaman Koulutus- ja osaamislinjauksenmukaan teknologiayritykset tarvitsevat yli 53 000 uutta osaajaa pelkästään seuraavan kolmen vuoden aikana. Rekrytointitarpeesta noin 40 % kohdistuu ammatillisen tutkinnon suorittaneisiin tai muuten ammattitaidon hankkineisiin.

 

Lisätietoja


Olli-Pekka Ojalainen, koulutuspäällikkö, teknologia
olli-pekka.ojalainen [at] sataedu.fi, puh. 040 199 4468

 

Anne Ahkola-Lehtinen, johtava asiantuntija, Kasvu ja uudistuminen, Teknologiateollisuus ry
anne.ahkola-lehtinen [at] teknologiateollisuus.fi, puh. 044 055 3345

 

 

 

 

 

Tapahtuman kesto: 
27.11.2018 08:00 - 16:15
Ilmoittautumisaika: 
26.11.2018 15:15