Sataedussa Suomen parhaat paalintuunaajat

19.04.2018

 

Sataedu mitaleille Kokkolassa. 1001 tarinaa luovuuden juhlassa.

 

SAKUstars-kulttuurikilpailu järjestettiin Kokkolassa 16.–19.4.2018. Teemana oli ”Tuhat ja yksi tarinaa”, mikä näkyi kaikissa lajeissa. SAKUstars on valtakunnallinen tapahtuma kaikille ammattiin opiskeleville ja se kerää yhteen vuosittain yli tuhat osallistujaa ympäri Suomen. Sataedun opiskelijat osallistuivat menestyksekkäästi ennakko- ja livesarjoihin. 

 

Sataedussa Suomen parhaat paalintuunaajat 

 

SAKUstars 2018 näytöslajina oli livesarja ”Pyöröpaalien tuunaus”. Jokaisella joukkueella oli käytössään yksi heinäpaali, spray-maalit ja tussit. Kisaan osallistui 15 joukkuetta.

 

Sataedun Paalipimut voittivat livesarjan paalilla, jossa he kuvasivat avaruuden ja unimaailman kilpailuteeman mukaan. Kokkolan kisassa Sataedua edustivat artesaaniopiskelijat Milja Lehto joukkueen kapteenina sekä Tiina Mäkinen ja Sini Niemi. Opinto-ohjaaja Kaisa Kallio oli kisapaikalla tsemppaamassa joukkuetta voittoon. Taideteollisuusalan lehtori Outi Kaski vastasi joukkueen valmennuksesta ja harjoittelusta ennen kisaa. 

 

Sini Niemi, Taidetta kahdessa tunnissa, kunniamaininta

 

Sini Niemen työ ”Kyseenalaista kaikki mitä näet” sai kunniamaininnan livesarjassa ”Taidetta kahdessa tunnissa”. Sarjaan osallistui lähes sata kilpailijaa. Sini Niemi opiskele taideteollisuusalan perustutkintoa Kokemäellä ja valmistuu artesaaniksi. 

 

 

Voitot kotiin ennakkosarjoista!

 

Iida Rajala voitti Valokuvat-sarjan työllään ”Tarinan lumo”. Iida Rajala opiskelee Kankaanpäässä rakennusalaa.  

 

Taidekäsityö-sarjassa kolmen parhaan joukossa oli kaksi sataedulaista opiskelijaa. Milja Lehto voitti sarjan ”Ihminen on täynnä tuhansia tarinoita. Ihminen on tarina” -teoksellaan. Arlene Koivula tuli kolmanneksi teoksella ”Uuden elämän alku ja elämän virta”. 

 

Milja Lehto ja Arlene Koivula opiskelevat taideteollisuusalan perustutkintoa Kokemäellä ja valmistuvat artesaaniksi. 

 

Kummassakin ennakkosarjassa raadin arviointikriteereinä olivat omaperäisyys sekä idea, tekninen toteutus, visuaalisuus, teemanmukaisuus ja vaikuttavuus. 

 

 

Lisätietojakilpailusta ja matkasta: 

Opinto-ohjaaja Kaisa Kallio, kaisa-kallio [at] sataedu.fi, puh. 040 199 4204

 

Yhteydenottopyynnöt opiskelijoille ja lisätiedot taideteollisuusalan kilpatöistä: 

Lehtori Outi Kaski, outi.kaski [at] sataedu.fi, +358 40 199 4534