Tekemällä oppien ravintola-alalle

Tekemällä oppien ravintola-alalle - suorita tutkinto tai tutkinnon osia ja työllisty.

Ravitsemisala tarjoaa useita vaihtoehtoja sinulle, joka haluat kehittyä alan taitajaksi. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti 20-vuotta täyttäneille työttömille tai työttömyysuhanalaisille henkilöille, jotka haluavat oppia uuden ammatin tai täydentää perustutkinnossa saamaansa osaamistaan aina ammattitutkintoon saakka.

Sataedun hyvät yhteistyöverkostot takaavat opiskelijoille monipuoliset työssäoppimispaikat. Työssäoppimisjakso mahdollistaa alan työtehtäviin perehtymisen käytännössä ja usein myös opiskelijan työllistymisen.

ESITTELYVIDEO KOULUTUKSESTA: https://youtu.be/qF9I_jfl9GQ

LISÄTIEDOT
Koulutuksen tavoitteena on suorittaa osa tai koko tutkinto ja näin edistää työllistymistä. Työpaikkoina voivat olla kahvilat, henkilöstöravintolat, ravintolat, suurkeittiöt ja juhla- ja pitopalveluyritykset sekä liikenneasemat.

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita keittiö- ja ravintola-alan työtehtävistä ja haluavat työllistyä tulevaisuudessa alalle. Alan työkokemus katsotaan eduksi. Koulutus vaatii riittävän hyvän suomen kielen taidon. Koulutukseen on jatkuva haku.

Koulutuksen alussa opiskelijalle laaditaan yhdessä kouluttajan kanssa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS). Siinä huomioidaan opiskelijan aikaisemmin hankittu osaaminen sekä valitaan opiskelijalle sopiva tutkinto tai tutkinnon osat oman keittämistarpeen mukaan.

Koulutus on käytännönläheistä ja tapahtuu oppilaitoksen omissa kahvila-, ravintola- ja suurtalouspuolen oppimisymäristöissä, sekä alan työpaikoilla monipuolisissa ruuanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä.

Koulutuksessa on mahdollista suorittaa koko tutkinto tai tutkinnon osia seuraavista tutkinnoista:

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto
- asiakaspalvelun osaamisalan (tarjoilija)
- ruokapalvelun osaamisalan (kokki)

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto
- tarjoilija
- baarimestari

Ruokapalvelun ammattitutkinto
- ravintolakokki
- suurtalouskokki

Mikäli tulet valituksi koulutukseen, TE-toimistossa yksilöidään työllistymissuunnitelma koulutuksesta. Suunnitelmamerkinnän perusteella koulutusetuuden maksaja tutkii saako hakija korotetun ansio- tai peruspäivärahan taikka työmarkkinatuen korotettuna koulutuksen ajalta.

Valintatiedot ovat nähtävillä sähköisissä palveluissa www.te-palvelut.fi, Oma asiointi -palvelussa valintaa seuraavana arkipäivänä. TE-toimisto lähettää valintapäätöksen myös kirjeenä.

Omaan koulutushakuun liittyvää tietoa voi seurata netissä www.te-palvelut.fi sivustolla: Oma Asiointi/henkilöasiakas - kirjaudu palveluun pankkitunnuksilla. Näin saat tiedon heti tilanteestasi koulutushaussa ja näet mahdollisen esivalintaan liittyvän haastattelukutsun. Haastatteluaika näkyy Oma Asiointi-palvelussa kohdassa Kaikki asiointi - työvoimakoulutus. Lisäksi TE-toimisto lähettää valinnoista tiedon postitse, sekä tämän lisäksi tarvittaessa sähköpostitse tai tekstiviestillä.

LISÄTIETOA
Koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuuksista saat tietoa Työlinjan koulutusneuvontapuhelimesta 0295 020 702
www.kela.fi (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi (ansiosidonnainen päiväraha)

· Koulutuspaikka: Sataedu Kankaanpää
· Hakuaika 31.8.2021 asti
· Koulutus alkaa 15.9.2021
· Koulutukseen valinta
Hakemuksen ja haastattelun perusteella.
· Katso myös www.sataedu.fi/marata

· Lisätietoja koulutuksesta:
Sataedu, Maija Poutanen
puh. 040 199 4970
maija.poutanen@sataedu.fi

· Lisätietoja hakemisesta:
TE-toimisto
Janette Haanpää
puh. 029 504 5029
janette.haanpaa@te-toimisto.fi

Juha Jokinen
puh. 029 504 5053
juha.jokinen@te-toimisto.fi

Alkamisajankohta: 15.9.2021
Paikkakunta: Kankaanpää
Hae koulutukseen