Sisustusalan osatutkinto

Kiinnostaako sinua haastava, mielenkiintoinen ja monipuolinen ammatti sisustusalalta? Sisustusalalla voit toteuttaa ideoitasi ja erilaisia sisustuksia asiakaslähtöisesti osallistumalla pintakäsittelyn tai sisutustekstiilien suunnittelu- ja toteutusvaiheisiin.

Kohderyhmä; Ensisijaisesti pintakäsittely- tai rakennusalan työkokemuksen tai koulutuksen omaaville sisustusalan osaamisesta kiinnostuneille 20 vuotta täyttäneille, työttömille tai työttömyysuhanalaisille henkilöille.
Myynti- ja asiakaspalveluhenkisyys sekä kyky itsenäiseen työskentelyyn katsotaan eduksi.
Hakijoilla tulee olla hyvä värien erottelukyky. Koulutus ei sovi pölyallergiselle.

Lisätiedot
INFOTILAISUUS koulutuksesta 24.9.2019 klo 13 Sataedu, Yhdystie 1, 28400 ULVILA (auditorio). Tervetuloa!

Koulutuksessa tarjotaan suoritettavaksi tutkinnon osa/osia; Taideteollisuusalan perustutkinnosta, osaamisalana sisutusala.

Sisustusprojektin toteuttaminen 45osp:
Oppiaineina mm. sisustusmateriaalit, sisäpintakäsittely, rakennuspiirustus, sisustustekstiilit, sisutussuunnittelun perusteet, värioppi, tyyli- ja arkkitehtuurin historia. Painopisteenä tässä tutkinnon osassa on sisäpintakäsittely.
Tämän tutkinnon osan valinneet suorittavat myös työturvallisuus-, tulityö-, sekä hätäensiapukortin.

TAI

Tuotteen, tilan tai palvelun suunnittelu ja valmistaminen 45osp:
Oppiaineina mm. sisutustekstiilit, sisustusmateriaalit, sisäpintakäsittely, rakennuspiirustus, sisutussuunnittelun perusteet, värioppi, tyyli- ja arkkitehtuurin historia. Painopisteenä tässä tutkinnon osassa on sisutustekstiilien suunnittelu ja valmistus, joiden osalta opetus tapahtuu osittain Sataedun toimipisteessä Kokemäellä.
Tämän tutkinnon osan valinneet suorittavat hätäensiapukortin.
Opintoihin sisältyy myös yrittäjyyttä 5osp sekä opintojen lopussa työelämäjakso 16.3.-14.5.2020, jonka aikana annetaan valitusta tutkinnon osasta/osista näyttö.

Opiskelu on käytännönläheistä ja yksi opintoviikko sisältää kaksi lähi- ja kaksi etäpäivää. Lähipäivän pituus on 7h. Etäpäivinä työskennellään itsenäisesti annettujen tehtävien parissa kotona.

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija hankkii sellaiset ammatilliset valmiudet, joiden avulla hän pystyy työllistymään sisustusrakentamisen ja -myynnin eri työtehtäviin. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan oma henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma HOKS, jossa hänen aiemmin hankkimansa osaaminen huomioidaan. Opiskelija saa ohjausta työelämäjaksolla sekä kohteen valinnassa, että työelämäjakson aikana niin, että se tukee mahdollisimman hyvin hänen työllistymistään. Sisustusalan työpaikkoina voivat olla esimerkiksi, rakennus- tai maalausliikkeet, rautakauppojen sisustusosastot, sisustusalan liikkeet, huonekaluliikkeet, kangaskaupat, ompelimot.

Mikäli opetukseen tulee ompelun opetusta, se toteutetaan Sataedun Kokemäen toimipisteessä.
Lisäksi osalla olisi mahdollista ko. työpaikoissa suorittaa asiakaspalvelun ja myyntityön tutkinnon osa, riippuen aiemmasta osaamisesta.
Koulutukseen sisältyy mahdollisesti messumatka.

Koulutukseen haku www.te-palvelut.fi. Koulutuksen hakunumero 684525 (Tiedot-välilehti).
Koulutukseen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja haastatteluun, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm. miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miten tämä edistää työllistymistäsi (tarkemmat perustelut).

Lisätietoa:
Koulutuksen aikaisista etuuksista saat tietoa Työlinjan koulutusneuvontapuhelimesta 0295 020 702.
www.kela.fi (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi (ansiosidonnainen päiväraha)

Koulutuksen sisällöstä: Sataedu Nanna Tuomikoski, puh. 040 199 4855, sähköposti: nanna.tuomikoski@sataedu.fi
Hakeutumisesta: Outi Kontas, puh. 0295 045 197, sähköposti outi.kontas@te-toimisto.fi

Oppilasvalinta:
Esivalinta 3.10.2019, jonka perustellaal osa hakijoista kutsutaan haastatteluun ja testiin - haastattelupäivät ovat 14.10.-15.10.2019.
Lopullinen valinta on 18.10.2019.

Koulutushakuusi liittyvää tietoa voi seurata www.te-palvelut.fi sivustolla - Oma Asiointi/henkilöasiakas-kirjaudu palveluun pankkitunnuksilla - näin saat tiedon heti tilanteestasi koulutushaun kannalta.

Valintatiedot lähetetään kirjeitse. Kouluttaja ilmoittaa koulutuksen alkamisajan ja paikan.

Alkamisajankohta: 28.10.2019
Paikkakunta: Ulvila
Hae koulutukseen