Siirry sisältöön

Ravintola- ja suurtalousalan startti

Sykkiikö sydämesi ravintola-alalle, mutta et ole uskaltanut kokeilla? Onko toiveenasi tulla keittiön tai salipuolen ammattilaiseksi tai kenties tiskivuorten valloittajaksi?

Nyt on auennut mahtava tilaisuus päästä tutustumaan mitä työskentely ja opiskelu Ravintola- ja catering-alalla tarkoittaa.

LISÄTIEDOT
Koulutuksessa opiskelijalla on mahdollisuus tutustua ravintola- ja suurtalousalan koulutuksiin ja ammatteihin. Opiskelijat opettelevat alan perustaitoja tekemällä ja perehtymällä alan työtehtäviin.

Opiskelijalla on mahdollisuus kokeilla omaa osaamistaan sekä soveltuvuuttaan alalle. Oppimisympäristönä toimii Pop up -ravintola, oppilaitoksen ammattikeittiö ja työssäoppimispaikat. Opiskelija oppii omavalvonnan perusteet ja suorittaa opiskelun aikana myös:
· Hygieniapassin
· Anniskelupassin

Koulutukseen kuuluu perehdyttämisjakso, jonka aikana selvitellään opiskelijan opiskeluvalmiuksia ja tunnistetaan opiskelijan aiempi osaaminen. Opiskelija saa perustietoa elintarvikkeista ja erityisruokavalioista. Ruoanvalmistuksen perusteisiin tutustutaan teoriassa ja käytännössä. Asiakaspalvelun ja tarjoilun tunneilla opitaan kassatyöskentelyä sekä tarjoilun perusteita.

Jokaiselle opiskelijalle tehdään oma henkilökohtainen kehittämissuunnitelma ammatinvalintaan ja ammatilliseen koulutukseen. Opiskelija saa ohjausta koulutuksen aikana, joka tukee mahdollisimman hyvin opiskelijan työllistymismahdollisuuksia jatkossa. Koulutuksen tavoitteena on jatkosuunnitelma Ravintola- ja catering-alan ammatilliseen koulutukseen tai opiskelijan työllistyminen ravintola- tai suurtalousalalle.

HAKU KOULUTUKSEEN
Koulutukseen haetaan 6.2.2023 mennessä tämän ilmoituksen alaosassa olevasta linkistä "Hae tähän koulutukseen". Täytä hakemus huolellisesti kaikilta osin ja perustele koulutustarpeesi. Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun.
Valintahaastattelupäivä on 15.2.2023, Sataedun Ulvilan toimipisteessä, Yhdystie 1, Ulvila

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa haastatteluaikasi sekä valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi (Oma asiointi - Kaikki asiointi - työvoimakoulutus). Huomioithan, että koulutushakemus on sitova. Hakemuksen perumisella tai valintatilaisuuteen saapumatta jättämisellä ilman pätevää syytä saattaa olla vaikutusta työttömyysturvaoikeuteen.

Huom. Varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta sinun tulee huolehtia, että TE-toimistossa on laadittu työllistymissuunnitelma, jossa on sovittu koulutukseen hausta.

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille Satakunnan TE-toimiston tai Porin seudun työllisyyden kuntakokeilun työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneet Ravintola-alasta.

Lisätietoja koulutuksesta
Sataedu Maija Poutanen, p. 040 199 4970 , maija.poutanen@sataedu.fi

Lisätietoja hakemisesta
TE-palvelut, Noora Häyhtiö, puh. 0295 045 103, noora.hayhtio@te-toimisto.fi

Lisätietoa:
Koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuuksista saat tietoa Työlinjan koulutusneuvontapuhelimesta 0295 020 702.
www.kela.fi (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi (ansiosidonnainen päiväraha)

Alkamisajankohta: 27.2.2023
Paikkakunta: Ulvila
Hae koulutukseen