Ravintola- ja catering-alan perustutkinto maahanmuuttajille (Kokemäki)

Opiskele kokiksi tai tarjoilijaksi.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat maahanmuuttajat, jotka ovat kiinnostuneita kokin tai tarjoilijan tehtävistä.

Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun ja kielitestiin. Opiskelijavalinta tehdään haastattelun ja kielitestin perusteella. Opiskelijan kielitaito olisi hyvä olla vähintään A2.1.

Koulutus sisältää myös suomen kielen opetusta. Opiskelijan kielitaito pyritään saamaan sille tasolle, jolla selviää työelämässä ja koulutuksen aikana pystyy suorittamaan tarvittavat näytöt.

Koulutus sisältää työelämässä toimimista ja osaaminen osoitetaan näytössä alan työtehtävissä.

Kokemäellä opiskellaan Opetusravintola Sataedu Ruukussa, opetuskeittiössä sekä opiskelijakahvila Amis Cafessa.
Opiskelijat järjestävät asiakkaille myös juhla- ja cateringpalveluja.

KOKIN JA TARJOILIJAN TYÖTEHTÄVÄT
Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.

Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.

Koulutuksen sisältö muun muassa:
- Opiskelutaitojen kehittäminen ja suomen kielen oppiminen
- Ravintola- ja cateringalan ammattisanasto
- Ravitsemispalveluissa toimiminen
- Lounasruokien ja annosruokien valmistusta
- Hygieniaosaaminen

Alkamisajankohta: 10.8.2020
Paikkakunta: Kokemäki
Hae koulutukseen

Lisätietoja koulutuksesta

Jukka Vierimaa
opinto-ohjaaja
+358 40 199 4492
Satakunnan koulutuskuntayhtymä

Lisätietoja hakemisesta

Heidi Valli
opintosihteeri
+358 40 199 4545
Satakunnan koulutuskuntayhtymä