Siirry sisältöön

Nuorten startti 20-29 -vuotiaille, Ulvila

Työttömät ja työttömyysuhanalaiset alle 30-vuotiaat Satakunnan TE-toimiston tai Porin seudun työllisyyden kuntakokeilun työnhakijat, joilla ei ole koulutusta ja jotka tarvitsevat koulutusta oman ammattialan löytämiseen tai koulutuksen omaavat työnhakijat, jotka tarvitsevat ammatillisen osaamisen kehittämistä työllistyäkseen. Nuorten startin aikana on mahdollisuus tutustua eri alojen koulutuksiin ja yrityksiin.

LISÄTIEDOT
Koulutus alkaa kartoitusjaksolla, jota jatketaan ammatillisella osiolla, yhteensä tämä aika kestää korkeintaan 15 viikkoa.
Koulutuspaikkoina toimivat Sataedu Ulvilan, Kokemäen ja Kankaanpään toimipaikat. Tutkinto-opintoihin voi mennä tutustumaan myös Sataedun Huittisten, Nakkilan ja Harjavallan toimipaikkoihin henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Koulutuksen alussa kartoitetaan opiskelijan osaamista ja motivaatiota ammatilliseen koulutukseen, selvitetään mahdolliset opiskelun esteet ja tutustutaan erilaisiin kouluttautumis- ja työllistymisvaihtoehtoihin.

Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden kielitaidon nykytaso ja ulkomailla suoritetun koulutuksen vastaavuudet kartoitetaan.

Opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa opiskelupolun suunnittelemiseen. Vierailukäyntejä tehdään sekä yrityksiin että oppilaitoksiin. Päivitetään CV ja työhakemus sekä käydään läpi työelämän ajankohtaisia pelisääntöjä.

Opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa ammatilliselle jaksolle oppilaitokseen tai työssä oppimaan, jossa hän pääsee tutustumaan valitsemalleen alalle.

Sataedussa voi tutustua esim. kone- ja tuotantotekniikkaan, sosiaali- ja terveysalaan, rakennus- ja talotekniikkaan, majoitus- ja ravitsemisalaan, puhtaus- ja kiinteistönhoitoalaan, jalkinealaan tai autoalaan paikkakunnasta riippuen. Koulutuksen aikana suoritetaan alalla tarvittavia passeja ja kortteja.

HAKU KOULUTUKSEEN
Koulutukseen haetaan 3.2.2022 mennessä tämän ilmoituksen alaosassa olevasta linkistä "Hae tähän koulutukseen". Täytä hakemus huolellisesti kaikilta osin ja perustele koulutustarpeesi mm. miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miten tämä edistää työllistymistäsi. Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun 16.2.2022 Ulvilaan.
Koulutushakemus on sitova. Hakemuksen perumisella ilman pätevää syytä saattaa olla vaikutusta työttömyysturvaoikeuteen.

OPISKELIJAVALINTA
Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa haastatteluaikasi sekä valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi (Oma asiointi - Kaikki asiointi - työvoimakoulutus).
Valintapäätös näkyy Oma Asioinnissa valintaa seuraavana arkipäivänä. TE-toimisto lähettää valinnoista tiedon myös postitse. Kouluttaja ilmoittaa koulutukseen valituille erikseen tarkemman koulutuksen alkamisajan ja paikan.

Huom. Varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta sinun tulee huolehtia, että TE-toimistossa on laadittu työllistymissuunnitelma, jossa on sovittu koulutukseen hausta.

Tiedustelut
Koulutuksen sisältö ja toteutus:
SATAEDU
Merja Rikala
merja.rikala@sataedu.fi
040 199 4128

Koulutushaku, koulutusajan etuudet:
- TE-toimiston koulutusneuvonta: 0295 020 702

TE-palvelut Satakunta
Noora Häyhtiö, 02950 45103, noora.hayhtio@te-toimisto.fi

Alkamisajankohta: 7.3.2022
Paikkakunta: Ulvila
Hae koulutukseen