Siirry sisältöön

Matkailualan moniosaajaksi

Koulutuksen tavoitteena on laajentaa ja monipuolistaa opiskelijan ymmärrystä ja osaamista erilaisissa tehtävissä ravintola- ja matkailualan työpaikoissa ja tapahtumissa.

LISÄTIEDOT
Koulutus sisältää hygienia- ja anniskelupassit, ympäristö -ja asiakaspalvelun osaamista, matkailun perustuntemusta, tarjoilun ja puhtaanapidon perusteita sekä tapahtumatuotannon suunnittelua ja cateringia.

Koulutus toteutetaan pääosin oppilaitoksessa, mutta myös verkossa, sekä työpaikalla (matkailualan yritykset) tapahtuvassa oppimisessa. Koulutuksen alussa kartoitetaan opiskelijan aiempi hankittu osaaminen ja ammattitaito sekä hänelle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS).

Koulutuksessa suoritetaan tutkinnon osa matkailualan perustutkinnosta.

TYÖVOIMAKOULUTUKSEN KUSTANNUKSET
Työvoimakoulutuksen aikana saat samaa etuutta kuin työttömänä. Jos olet sopinut työvoimakoulutuksesta työllistymissuunnitelmassa tai sitä korvaavassa suunnitelmassa, voit saada työttömyysetuuden korotettuna. Korotusosan maksamisesta päättää työttömyysetuuden maksaja eli työttömyyskassa tai Kela. Korvaukseksi palvelusta aiheutuvista kustannuksista voit saada osallistumispäiviltä kulukorvausta.

OPISKLEIJAVALINTA
Omaan koulutushakuun liittyvää tietoa voi seurata osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi (Oma asiointi - kaikki asiointi - työvoimakoulutus). Näin saat tiedon heti tilanteestasi koulutushaussa ja näet mahdollisen esivalintaan liittyvän haastattelukutsun. Haastatteluaika näkyy Oma Asiointi-palvelussa kohdassa Kaikki asiointi - työvoimakoulutus. Lisäksi TE-toimisto lähettää valinnoista tiedon postitse, sekä tämän lisäksi tarvittaessa sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Huolehdi, että TE-toimistossa on tehty koulutuksesta työllistymissuunnitelma varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta.

TIEDUSTELUT
Koulutuksen sisältö ja toteutus:
Sataedu
Kouluttaja Maija Poutanen
p. 040 199 4970
maija.poutanen@sataedu.fi

KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN
TE-palvelut Satakunta
Janette Haanpää
p. 029 504 5029
janette.haanpaa@te-toimisto.fi

Juha Jokinen
p. 029 504 5053
juha.jokinen@te-toimisto.fi

Lisätietoa:
https://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/puhelinpalvelut/puhelin_koulutusneuvonta/index.html
http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta_koulutus/tyovoimakoulutus/index.html
www.kela.fi (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi (ansiosidonnainen päiväraha)

Alkamisajankohta: 5.10.2022
Paikkakunta: Kankaanpää
Hae koulutukseen