Siirry sisältöön

Maalaus- ja pintatyöt (työvoimakoulutus, aloitus sopimuksen mukaan)

Koulutus painottuu käytännön kädentaitojen oppimiseen Sataedun työkohteissa sekä harjoitustöissä.
Kädentaitoja täydennetään rakennusalan teoriakoulutuksella kerran viikossa.
Koulutukseen sisältyy varusteet, työkalut sekä rakennusalan turvallisuuskortit.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ
* Toimiminen remonttikohteissa
* Kodin maalaus- ja saneeraustyöt
* Materiaalit ja työohjeet
* Henkilönostimet ja rakennustelineet
* Ensiaputaidot

Koulutus ei ole tutkintoon johtavaa. Koulutuksen suorittamisesta opiskelija saa osallistumistodistuksen sekä työelämän suoritetut turvallisuuskortit. Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus siirtyä opiskelemaan Pintakäsittelyalan perustutkinnon (maalari) tutkinnon osia. Koulutus sopii hyvin esim. ammatinvaihtajille sekä henkilöille, joilla ei ole alan koulutusta ja/tai jotka ovat olleet pitkään poissa rakennusalalta ja jotka suunnittelevat paluuta alalle.

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille, ensisijaisesti 20 vuotta täyttäneille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja joilla on mielenkiinto maalaus- ja saneeraustöihin. Aikaisempaa kokemusta alalta ei tarvitse olla. Koulutuksessa on hyvä mahdollisuus tutustua autenttisessa oppimisympäristössä rakennusalaan, Suomen suurimpaan teollisuuden alaan.

TYÖVOIMAKOULUTUKSEN KUSTANNUKSET
Työvoimakoulutuksen aikana saat samaa etuutta kuin työttömänä. Jos olet sopinut työvoimakoulutuksesta työllistymissuunnitelmassa tai sitä korvaavassa suunnitelmassa, voit saada työttömyysetuuden korotettuna. Korotusosan maksamisesta päättää työttömyysetuuden maksaja eli työttömyyskassa tai Kela. Korvaukseksi palvelusta aiheutuvista kustannuksista voit saada osallistumispäiviltä kulukorvausta.

OPISKELIJAVALINTA
Omaan koulutushakuun liittyvää tietoa voi seurata osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi (Oma asiointi - kaikki asiointi - työvoimakoulutus). Näin saat tiedon heti tilanteestasi koulutushaussa ja näet mahdollisen esivalintaan liittyvän haastattelukutsun. Haastatteluaika näkyy Oma Asiointi-palvelussa kohdassa Kaikki asiointi - työvoimakoulutus.
Lisäksi TE-toimisto lähettää valinnoista tiedon postitse, sekä tämän lisäksi tarvittaessa sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huolehdi, että olet käynyt TE-toimistossa tekemässä työllistymissuunnitelman, varmistaaksesi mahdollisen korotetun ansio- tai peruspäivärahan tai työmarkkinatuen korotettuna koulutuksen ajalta.

TIEDUSTELUT
Koulutuksen sisältö ja toteutus:
SATAEDU
Lehtori Jori Toivola
p. 040 199 4342
jori.toivola@sataedu.fi

Koulutushaku, koulutusajan etuudet:
TE-toimiston koulutusneuvonta: 0295 020 702

TE-palvelut Satakunta
Juha Jokinen
p. 0295 045 053
juha.jokinen@te-toimisto.fi

Janette Haanpää
p. 0295 045 029
janette.haanpaa@te-toimisto.fi

Paikkakunta: Kankaanpää
Hae koulutukseen