Maahanmuuttajien ammattistartti

Kohderyhmä;
Aikuiset maahanmuuttajat, joilla on tarvetta ja halukkuutta ammatilliseen koulutukseen. Starttijakson aikana on mahdollisuus tutustua eri alojen koulutuksiin ja yrityksiin sekä oppia lisää suomen kieltä.

Sisältö;
Ammattistartin aikana selvitämme aikaisemman osaamisen ja motivaation koulutukseen sekä mahdolliset opiskelun esteet. Kartoitamme suomen kielen osaamisen tason. Annamme henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa. Koulutuksen aikana vieraillaan yrityksissä ja oppilaitoksissa. Koulutuksen aikana opit lisää työnhausta ja suomalaisesta työelämästä.

Lisätiedot
Starttijakson (4 viikkoa) jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa 12 viikkoa opiskelemassa tai tutustumassa työpaikkaan, joka kiinnostaa sinua. Sataedu Ulvilassa voit siirtyä opiskelemaan esim. ravintola-, sosiaali- ja terveydenhuolto-, kone- ja tuotantotekniikka, sähkö- ja automaatio, ICT- ja tietoliikenne-, rakennus-, kiinteistöpalvelu-, ja autoalaa.

12 viikon ammatillisen jakson jälkeen on viikon palautejakso.

Koulutuksen aikana voi suorittaa alalla tarvittavia passeja ja kortteja (työturva-, tulityö-, hygianiapassi). Passi ja korttikoulutuksesta opiskelijalle tulee korttia/passia lunastaessa 10 € - 15 €/kortti kuluja.

Koulutukseen haku www.te-palvelut.fi. Koulutuksen hakunumero 684497 (Tiedot-välilehti).
Koulutukseen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja haastatteluun, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm. miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miten tämä edistää työllistymistäsi.

Lisätietoa:
Koulutuksen aikaisista etuuksista saat tietoa Työlinjan koulutusneuvontapuhelimesta 0295 020 702.
www.kela.fi (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi (ansiosidonnainen päiväraha)

Koulutushakuusi liittyvää tietoa voi seurata www.te-palvelut.fi sivustolla - Oma Asiointi/henkilöasiakas-kirjaudu palveluun pankkitunnuksilla - näin saat tiedon heti tilanteestasi koulutushaun kannalta.

Valintatiedot lähetetään kirjeitse. Kouluttaja ilmoittaa koulutuksen alkamisajan ja paikan.

Alkamisajankohta: 26.8.2019
Paikkakunta: Ulvila
Hae koulutukseen