Siirry sisältöön

Logistiikan perustutkinto, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja (työvoimakoulutus)

Tule opiskelemaan yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi Huittisissa!

Koulutus antaa Sinulle sellaiset valmiudet, että suoriudut itsenäisesti tavallisimmista yhdistelmäajoneuvonkuljettajan tehtävistä ja työllistyt kuljetusalalle. Koulutuksen jälkeen tunnet alaa koskevan lainsäädännön sekä sopimukset ja kykenet käyttämään tietoja käytännön tilanteissa. Koulutuksen jälkeen hallitset ajoneuvon ja kuormankäsittelylaitteiden toiminnan, käytön, rakenteen, huollon sekä seuraat ja ymmärrät alan tekniikan kehittymistä.

Ajokortin hankintaan liittyvät kortit, luvat tai muut viranomaismaksut (passikuvat, ajokorttihakemus poliisille, lääkärintodistus ja tutkintomaksut), maksat itse.

LISÄTIEDOT
Koulutuksessa suoritat osatutkinnon logistiikan perustutkinnosta.

OSATUTUKINTO muodostuu perustutkinnon pakollisista osista
Koulutuksen sisältö:
- Kuljetusalan perustason ammattipätevyys
- Kuorma-auton tavarankuljetusten hallinta
- Yhdistelmäajoneuvokuljetukset
- Valinnainen tutkinnonosa
- Työssäoppiminen 17 vk

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille, 20-vuotta täyttäneille hakijoille. Sinulla on oltava vähintään B-luokan ajo-oikeus ja ajokortti.

Terveydentilasi tulee olla sellainen, ettei se ole esteenä alan opiskelulle ja ammatissa toimimiselle. Opiskelijavalinnassa noudatetaan Sora lainsäädäntöä (soveltumattomuuden ratkaisuja).

HUOM! Toimita AJOKORTTIOTE 31.5.2022 mennessä paivi.koskinen@te-toimisto.fi tai Satakunnan TE-toimisto, Harjavallankatu 6, 29200 HARJAVALTA.
Ajokorttiotteen saat tulostettua maksutta TRAFICOMIN SÄHKÖISESTÄ ASIOINTI-PALVELUSTA
https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme.</u>

Hakemus (TE-palvelut.fi/haussa oleva työvoimakoulutus) ilmoituksen alaosassa olevalla Hae tähän koulutukseen -painikkeella. Koulutukseen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja haastatteluun. Täytä siis hakemus huolellisesti ja kerro omin sanoin miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miten tämä edistää työllistymistäsi.

Työvoimakoulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuuksista saat tietoa ma-pe klo 9.00-16.15, p. 0295 020 702
www.kela.fi (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi (ansiosidonnainen päiväraha)
Koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta: Sataedu, Kalevi Suominen, puh. 040 199 4826, kalevi.suominen@sataedu.fi
Koulutukseen hakemisesta: TE-toimisto, Päivi Koskinen, puh 0295 045078, paivi.koskinen@te-toimisto.fi

OPISKELIJAVALINTA
haku päättyy 27.5.2022 (perjantai)
esivalinta 1.6.2022
haastattelut 15 tai 16.6.2022.

TE-palvelut.fi -sivuilla Oma asiointi -palvelussa kohdassa Kaikki asiointi - työvoimakoulutus näet tiedot mahdollisesta haastatteluajastasi esivalintaa seuraavana arkipäivänä ja valinnastasi viimeistään 17.6.2022.

TE-toimisto ilmoittaa valinnasta myös kirjallisesti ja kouluttaja ilmoittaa koulutuksen alkamisajan ja paikan. Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huolehdi, että olet päivittänyt työllistymissuunnitelmasi, jotta varmistat mahdollisen korotetun ansiopäivärahan, peruspäivärahan tai työmarkkinatuen koulutuksen ajalta.

Alkamisajankohta: 8.8.2022
Paikkakunta: Huittinen
Huomioitavaa: Tutustu SORA-lakiin
Hakuaika on päättynyt