Logistiikan perustutkinto, linja-autonkuljettaja

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhanalaisille, 21 vuotta täyttäneille, joilla on työvoimapoliittinen koulutustarve ja jotka soveltuvat koulutukseen ja koulutuksen tavoiteammateissa toimimiseen. Hakijalla on oltava vähintään B luokan ajo-oikeus ja ajokortti sekä mahdollisimman nuhteeton ajohistoria, joka todistetaan tuoreella ajokorttiotteella.

Opiskelijan terveydentilan tulee olla sellainen, ettei se ole esteenä alan opiskelulle ja ammatissa toimimiselle. Opiskelijavalinnassa noudatetan Sora lainsäädäntöä (soveltumattomuuden ratkaisuja).

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset valmiudet, että hän suoriutuu itsenäisesti tavallisimmista linja-autonkuljettajan tehtävistä ja työllistyy kuljetusalalle. Hän osaa toimia työtehtävässään huolellisesti, vastuullisesti, taloudellisesti ja ympäristöystävällisesti. Hän hallitsee kuljettajalta vaadittavat asiakaspalvelua, markkinointia, rahastusta, rahti- ja matkatavaran kuljetusta sekä ajoneuvon käyttöä, toimintaa, rakennetta, huoltoa ja korjausta koskevat tiedot ja taidot.

Logistiikan perustutkinto/kuljetuspalvelujen osaamisala.
OSATUTKINTO muodostuu perustutkinnon pakollisista osista sekä yhdestä seuraavista työvoimapoliittisesti tarpeen mukaisista tutkinnon osista:
- kaukoliikenteen kuljettajan tehtävät
- tilausajoliikenteen kuljettajan tehtävät
- palveluliikenteen kuljettajan tehtävät

Työssäoppiminen 11 vk

HAKEUTUMINEN
Koulutukseen hakeudutaan työ- ja elinkeinotoimiston verkkosivujen kautta www.te-palvelut.fi/Haussa oleva työvoimakoulutus. Koulutusnumero 687829.
Koulutuksen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja haastatteluun. Täytä hakemus ja kerro mm., miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miten tämä edistää työllistymistäsi.

Huom. Hakijan on toimitettava ajokorttiote 1.12.2019 mennessä osoitteeseen: Työ- ja elinkeinotoimisto, Harjavallankatu 6, 29200 HARJAVALTA.
Ajokorttioteen saa tulostettua maksutta Traficomin sähköisestä Oma asiointi -palvelusta www.traficom.fi.
Jos ei ole toimittanut ajokorttiotetta, niin ei voida ottaa huomioon valinnoissa.

Mikäli tulet valituksi koulutukseen, niin huolehdi, että olet käynyt TE-toimistossa tekemässä työllistymissuunnitelman, varmistaaksesi mahdollisen korotetun ansio- tai peruspäivärahan taikka työmarkkinatuen korotettuna koulutuksen ajalta.

Työ- ja elinkeinotoimisto ilmoittaa valinnasta kirjallisesti ja kouluttaja ilmoittaa koulutuksen alkamisajan ja paikan.

Koulutukseen liittyvä kortit, tutkinto- ja muut viranomaismaksut opiskelija maksaa itse.

Tiedustelut:
- Koulutuksen sisältö ja toteutus: Sataedu, Jani Kaljunen, puh. 040 199 4836, jani.kaljunen@sataedu.fi
- Koulutukseen hakeutumisesta: TE-toimisto, Pasi Suonpää, puh. 0295 045 173, pasi.suonpaa@te-toimisto.fi

Oppilasvalinta:
Alustava valinta 3.12.2019
Haastattelu, ajokoe ja valinta 13.12.2019 (mahdollinen kutsu haastatteluun lähetetään erikseen).

Alkamisajankohta: 7.1.2020
Paikkakunta: Huittinen
Huomioitavaa: Tutustu SORA-lakiin
Hae koulutukseen