Siirry sisältöön

Linja-autonkuljettajan koulutus maahanmuuttajille

OPISKELE LINJA-AUTONKULJETTAJAKSI HUITTISISSA!

Koulutus on tarkoitettu linja-autonkuljettajan työhön suuntautuville 21 vuotta täyttäneille hakijoille, jotka soveltuvat koulutukseen ja koulutuksen tavoiteammateissa toimimiseen ja joilla on vähintään B -luokan ajo-oikeus ja suomalainen ajokortti.

Koulutukseen liittyvä kortit, tutkinto- ja muut viranomaismaksut opiskelija maksaa itse.

Opiskelijan terveydentilan tulee olla sellainen, ettei se ole esteenä alan opiskelulle ja ammatissa toimimiselle. Opiskelijavalinnassa noudatetaan Sora-lainsäädäntöä (soveltumattomuuden ratkaisuja).

Koulutukseen sisältyy myös suomen kielen koulutusta.

LISÄTIEDOT
Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset valmiudet, että hän suoriutuu itsenäisesti linja-autonkuljettajan tehtävistä ja työllistyy kuljetusalalle. Hän osaa toimia työtehtävässään huolellisesti, vastuullisesti, taloudellisesti ja ympäristöystävällisesti. Hän hallitsee kuljettajalta vaadittavaa asiakaspalvelua, markkinointia, rahastusta, rahti- ja matkatavaran kuljetusta sekä ajoneuvon käyttöä, toimintaa, rakennetta, huoltoa ja korjausta koskevat tiedot ja taidot.

Logistiikan perustutkinto/kuljetuspalvelujen osaamisala.
OSATUTKINTO muodostuu perustutkinnon pakollisista osista sekä yhdestä seuraavista työvoimapoliittisesti tarpeen mukaisista tutkinnon osista:
- kaukoliikenteen kuljettajan tehtävät
- tilausajoliikenteen kuljettajan tehtävät
- palveluliikenteen kuljettajan tehtävät

Työssäoppiminen 12 viikkoa

Koulutukseen haetaan 16.10.2022 mennessä alla olevalla "Hae tähän koulutukseen"-painikkeella. Koulutuksen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja haastatteluun, joten täytä hakemus huolellisesti ja kerro miksi haet tähän koulutukseen ja miten tämä edistää työllistymistäsi.

Koulutukseen hakeutuvan on toimitettava AJOKORTTIOTE 16.10.2022 mennessä sähköpostitse osoitteeseen paivi.koskinen@te-toimisto.fi tai postitse osoitteella: Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Harjavallankatu 6, 29200 HARJAVALTA.
Ajokorttiotteen saa tulostettua maksutta Traficomin sähköisessä asiointipalvelussa https://asiointi.trafi.fi henkilökohtaisilla pankin verkkotunnuksilla.
Mikäli ajokorttiotetta ei ole toimitettu, hakijaa ei voida huomioida valinnassa.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova. Hakemuksen perumisella ilman pätevää syytä saattaa olla vaikutusta työttömyysturvaoikeuteen.

Varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta sinun tulee huolehtia, että TE-toimistossa on laadittu työllistymissuunnitelma, jossa on sovittu koulutukseen hausta.
Valintapäätös näkyy oma asiointi -palvelussa viimeistään haastattelua seuraavana arkipäivänä. Työ- ja elinkeinotoimisto ilmoittaa valinnasta myös kirjallisesti ja kouluttaja ilmoittaa koulutuksen alkamisajan ja paikan.

Työvoimakoulutusetuudet:
Koulutusneuvonta 02950 20702 arkisin klo 8-16.15
www.kela.fi (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi (ansiosidonnainen päiväraha)

Yhteyshenkilöt:
Sataedu: Kalevi Suominen puh. 040 199 4826, kalevi.suominen@sataedu.fi
TE-toimisto: Päivi Koskinen, puh. 02950 45078, paivi.koskinen@te-toimisto.fi

Haku päättyy 16.10.2022
Haastattelu, ajokoe ja valinta (kutsu haastatteluun lähetetään erikseen): 26.10.2022
Koulutus alkaa: 7.11.2022-3.11.2023
Loma-aika 26.12.22-1.1.23

Voit seurata hakemuksesi tilannetta reaaliaikaisesti
www.tyomarkkinatori.fi - oma asiointi - koulutushakemukseni tilanne.

Alkamisajankohta: 7.11.2022
Paikkakunta: Huittinen
Huomioitavaa: Tutustu SORA-lakiin
Hae koulutukseen