Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto

Koulutus alkaa maaliskuussa 2020.

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai vastaavassa tutkinnossa hankittu
osaaminen.

Tutkinto antaa valmiudet toimia asiantuntijana asiakkaan kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalveluiden toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä.

Opinnot kestävät noin 1 - 2 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasta riippuen. Suunnitelmassa huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen ja ammattitaito. Ammattitaito osoitetaan käytännön työtehtävissä työpaikoilla näyttöinä.

Tutkinnon pakollinen tutkinnon osa:
- Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä, 60 ops

Lisäksi tutkintoon on valittava yksi osaamisala:
- Vammaisalan ja erityisen tuen osaamisala, jonka suorittanut vammaisalan erityisohjaaja osaa edistää autismin kirjon henkilöiden osallisuutta ja hyvinvointia, mielenterveyttä ja psykososiaalista hyvinvointia tai vaikea- ja monivammaisen asiakkaan osallisuutta ja hyvinvointia.
- Työvalmennuksen osaamisalan suorittanut työvalmentaja osaa toteuttaa työvalmennuksen asiakasprosessin sekä toimia
työelämäasiantuntijana työvalmennuksessa.

Mikäli tarvitset lisää osaamista toiminta- ja palvelujärjestelmiin liittyen, voit suorittaa pelkästään pakollisen tutkinnon osan Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä. Se antaa hyvät valmiudet uudistuvaan sosiaali- ja terveysalan kenttään. Pakollisen tutkinnon osan suorittaminen kestää noin 6 - 8 kuukautta aiemmasta osaamisesta riippuen. Pelkästään pakollisen tutkinnon osan suorittaminen 320 €.

Hakijat haastatellaan hakuajan päätyttyä.

Koulutusmaksua ei palauteta mikäli opiskelija keskeyttää opinnot.

Paikkakunta: Ulvila
Hinta: 470 €
Huomioitavaa: Tutustu SORA-lakiin
Hae koulutukseen