Kunnossapitoasentaja

Kunnossapitoasentajan koulutus antaa konepajatekniset perusvalmiudet ja koneenasennustaidot yhdistettynä kunnossapitotekniikan erikoisosaamiseen. Kunnossapitoasentaja toimii huolto- ja kunnossapitotehtävissä, suorittaa voiteluhuollon toimenpiteitä ja käytön ja kunnonvalvonnan mittauksia. Kunnossapitoasentaja hallitsee hitsauksen, manuaalikoneistuksen ja automaatioasennuksen. Perustehtävänä on huolehtia, että teollisuuden tuotantolinjat toimivat häiriöttä.

Kohderyhmänä ovat työttömät ja työttömyysuhanalaiset, 20-vuotta täyttäneet henkilöt, jotka haluavat työllistyä kunnossapidon monipuolisiin tehtäviin.

LISÄTIEDOT
Teknologiateollisuuden kehittyessä asennus-ja kunnossapitotehtävissä työskentelevien määrä kasvaa kovalla vauhdilla. Alan osaajista on puutetta ja tyypilliset työpaikat ovat prosessiteollisuudessa, energiantuotannossa ja kunnossapidon palveluyrityksissä.
Koulutukseen hakeutuessa on huomioitava, että hakijalle on etua mikäli hänellä on aikaisempaa osaamista ja/tai koulutusta joistakin koulutussisällön asioista.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:
- LEVY-JA HITSAUSTYÖT
Eri hitsausmenetelmät, mig, tig ja puikko. Levynleikkaus- ja muokkausmenetelmät

- KONEISTUS
Jyrsinnän, sorvauksen ja porauksen perusteet

- AUTOMAATIO-JA ASENNUSTEKNIIKKA
Sähkötekniikan perusteet.
Pneumatiikan ja hydrauliikan perusteet
Asennustekniikka

Sähkötekniikan perusteet.
Pneumatiikan ja hydrauliikan perusteet
Asennustekniikka

- TEKNINEN PIIRUSTUS + SÄHKÖ- JA PNEUMATIIKKAKAAVIOT
+ CAD-piirtämisen perusteet

- KUNNOSSAPITO
Laakereiden vaihto
Akseleiden linjaus
Voitelutekniikat, ennaltaehkäisevä kunnossapito
Anturitekniikka
Logistiikkaohjaus

TYÖSSÄOPPIMINEN
Työssäoppiminen suoritetaan yritysten kunnossapito-osastoilla tai kunnossapidon palvelua tarjoavassa yrityksessä. Oppilaitos auttaa harjoittelupaikan saamisessa.

HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA
Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOKS). Siinä otetaan huomioon opiskelijan aikaisempi osaaminen ja koulutus.

TUTKINNON SUORITTAMINEN
Opiskelija voi suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon tai tutkinnon osia.

KOULUTUKSEEN HAKU: Työ- ja elinkeinohallinon verkkosivujen kautta: www.te-palvelut.fi. Täytä hakemus huolellisesti perusteluineen. Koulutuksen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja haastatteluun.

Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huolehdi, että olet käynyt TE-toimistossa tekemässä työllistymissuunnitelman varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta.

Haku: 14.4.2021 saakka

Haastattelu ja valinta: 23.4.2021

Voit seurata hakemuksesi tilannetta osoitteessa www.te-palvelut.fi (Oma asiointi > kaikki asiointi > työvoimakoulutus). Näet sieltä hakuajan päätyttyä haastatteluajan ja -paikan, sekä valintatulokset viimeistään haastattelua seuraavana päivänä. TE-toimisto ilmoittaa valinnasta myös kirjeitse ja kouluttaja lähettää valituille tarkemmat tiedot sähköpostitse.

LISÄTIETOA:
Koulutuksen sisältö ja toteutus: Sataedu, Olli-Pekka Ojalainen, puh. 040 199 4468 , olli-pekka.ojalainen@sataedu.fi
Koulutukseen haku: Satakunnan TE-toimisto,Päivi Koskinen, p. 02950 45078, paivi.koskinen@te-toimisto.fi

Koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuuksista saat tietoa Työlinjan koulutusneuvontapuhelimesta 0295 020 702.
www.kela.fi (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi (ansiosidonnainen päiväraha)

Alkamisajankohta: 3.5.2021
Paikkakunta: Kokemäki
Hae koulutukseen