Kunnossapitoasentaja

Alalla on hyvä työllisyys. Kasvuhakuiset yritykset tarvitsevat teknologiateollisuuteen kone- ja metallialan ammattilaisia ja monitaitajia. Ala tarjoaa rajattomat mahdollisuudet kehittyä ja mielenkiintoisia työtehtäviä niin Suomessa kuin ulkomailla. Koulutuksen kohderyhmä ovat ilman alan aiempaa koulutusta olevat tai kunnossapitoasentajan työtehtäviin suuntaavat henkilöt.

LISÄTIEDOT
Koulutuksen tavoitteena on, että koulutuksen suorittaja hankkii kunnossapitoasentajan ammatin tiedollisen ja taidollisen perusosaamisen työllistyäkseen ammattiin. Hän osaa toimia huolto- ja kunnossapitotehtävissä, suorittaa voiteluhuollon toimenpiteitä ja käytön ja kunnonvalvonnan mittauksia sekä käyttää kunnossapitojärjestelmää ja toimia sen mukaan. Hän osaa tehdä koneiden ja laitteiden asennuksia ja korjauksia.

Tutkinnon suorittaja hankkii perustaidot:
* koneasennus- ja kunnossapitotöistä¨
* asennus- ja automaatiotöistä
* korjaus- ja hitsaustöistä
* manuaalisi koneistustöistä
* koneautomaatiojärjestelmien asennustöistä

Teemme tiivistä yhteistyötä alueen yritysten kanssa.

Opiskelijalle tehdään heti koulutuksen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa suunnitellaan jokaiselle oma opintopolku. Osaamisen kartuttua opiskelija lähtee työharjoitteluun. Työssäoppimisjaksot edistävät opiskelijoiden mahdollisuuksia työllistyä alan yrityksiin.

Koulutuksessa opiskellaan seuraavia aihealueita:
* Asennus- ja automaatiotyöt
* Koneasennus
* Koneautomaatiojärjestelmien asennustyöt
* Korjaus- ja asennushitsaus
* Kunnossapitotyöt
* Manuaalikoneistus
* Yritystoiminnan suunnittelu

Koulutukseen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja haastatteluun, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm. miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miten tämä edistää työllistymistäsi.

Oppilasvalinta: Omaan koulutushakuun liittyvää tietoa voi seurata netissä www.te-palvelut.fi sivustolla - Oma Asiointi/henkilöasiakas-kirjaudu palveluun pankkitunnuksilla - näin saat tiedon heti tilanteestasi koulutushaun kannalta mm. näet mahdollisen esivalintaan liittyvän haastattelukutsun. TE-toimisto lähettää valinnoista tiedon postitse/sähköpostitse ja/tai tekstiviestillä.

Mikäli tulet valituksi koulutukseen TE-toimistossa yksilöidään työllistymissuunnitelma koulutuksesta. Suunnitelmamerkinnän perusteella koulutusetuuden maksaja tutkii saako hakija korotetun ansio- tai peruspäivärahan taikka työmarkkinatuen korotettuna koulutuksen ajalta.

Tiedustelut:
Koulutuksen sisältö ja toteutus:
Sataedu
Marko Kivinen
Tiiminvetäjä, lehtori
Kone- ja tuotantotekniikka
p. 040 199 4245
marko.kivinen@sataedu.fi

Koulutukseen hakeutuminen:
TE-Palvelut, Satakunta
Juha Jokinen
p. 029 504 5053
juha.jokinen@te-toimisto.fi

Janette Haanpää
p. 029 504 5285
janette.haanpaa@te-toimisto.fi

Alkamisajankohta: 25.1.2021
Paikkakunta: Kankaanpää
Hakuaika on päättynyt