Suorita hygieniapassi
Koulutus ja testi järjestetään Kokemäellä klo 8–14
- Suoratie 1
- päärakennus
- Kulmaluokka
Hygieniapassin suorittamalla voit osoittaa hallitsevasi elintarvikehygienian perusteet. Henkilöiltä, jotka työskentelevät esimerkiksi ravintolassa, kahvilassa, ruokakaupan palvelutiskillä, elintarviketeollisuudessa tai muussa vastaavassa työssä, joissa ollaan kosketuksissa pakkaamattomien elintarvikkeiden kanssa, edellytetään henkilöiltä hygieniapassin suorittamista.
Testin hyväksyttävästi suorittaminen edellyttää vähintään 34/40 pistettä. Testiaika on 45 minuuttia. Hygieniapassitesti suoritetaan kirjallisena joko suomen, ruotsin tai englannin kielellä virallisella Ruokaviraston hygieniapassitestillä. Mikäli testi suoritetaan englannin tai ruotsin kielellä, siitä tulee ilmoittaa erikseen ilmoittautumisen yhteydessä.
Hygieniaosaamiskoulutuksen ja -testin sisältö
• Elintarvikehygienian lainsäädäntö ja omavalvonta
• Elintarvikehygieniariskien ehkäiseminen
• Elintarvikkeiden riskitekijät
• Ruokamyrkytykset
• Elintarvikehygienian osatekijät ja -tavoitteet
• Omavalvonta
• Osaamistesti
Mikäli et pääse osallistumaan, peruutukset veloituksetta viimeistään kaksi päivää ennen tilaisuutta katriina.liimu@sataedu.fi.
Lisätietoa hygieniapassista sekä materiaalia itseopiskeluun löytyy Ruokaviraston nettisivuilta. https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/hygieniapassi/
Hygieniapassitestiin osallistuvan on todistettava henkilöllisyytensä virallisesta kuvallisesta dokumentista.
Lisätietoja:
Maija Poutanen
Tiiminvetäjä, lehtori
040 199 4970
maija.poutanen@sataedu.fi
Niina Maalari
tuntiopettaja
040 199 4421
niina.maalari@sataedu.fi