Siirry sisältöön

Hoiva-alan startti

Opiskelu on käytännönläheistä ja sen aikana tutustutaan hoiva-alan koulutukseen ja työtehtäviin. Opiskelijat opiskelevat alan perustaitoja tekemällä ja toiminnallisin menetelmin. Koulutuksen aikana haetaan varmuutta omaan päätökseen hakea alan opintoihin. Koulutuksen tavoitteena on, että jokaiselle opiskelijalle tehdään jatko- tai opiskelusuunnitelma.

Koulutus on tarkoitettu hoiva-alasta kiinnostuneille työttömille ja työttömyysuhanlaisille hakijoille, ensisijaisesti 20 vuotta täyttäneille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Opiskelijavalinnassa huomioidaan Sora-lainsäädäntöä (soveltumattomuuden ratkaisuja).

Koulutuspaikkana on Sataedun Ulvilan toimipiste, Yhdystie 1, 28400 ULVILA.

LISÄTIEDOT
Koulutuksen aikana tutustutaan hoiva-alan ammatteihin, koulutusvaihtoehtoihin ja ammattitaitovaatimuksiin.
Opiskelijat oppivat perustaitoja hoiva-alasta, kuten vuorovaikutustaitoja, ammattietiikkaa, aseptiikkaa, anatomiaa ja fysiologiaa. Koulutuksen aikana tutustutaan myös kasvatustyön ja lääkehoidon perusteisiin, ravitsemukseen ja ergonomiaan.

Opiskelijat suorittavat Ensiavun perusteet koulutuksen, hygieniapassin ja sosiaali- ja terveysalan turvallisuusosaaja koulutuksen. Jakson aikana tutustutaan alan työ- ja koulutuspaikkoihin.

Opiskelijan osaaminen ja opiskeluvalmiudet kartoitetaan opintojen alussa haastatteluilla ja testeillä. Samalla selvitetään opiskelijan tuen tarve opiskeluun ja työllistymiseen. Opiskelijalla on koulutuksen aikana oikeus opinto-ohjaukseen, häntä tuetaan koulutuksiin hakeutumisessa ja työnhaussa.

HAKU KOULUTUKSEEN
Koulutukseen haetaan 22.8.2023 mennessä tämän ilmoituksen alaosassa olevasta linkistä "Hae tähän koulutukseen". Koulutukseen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja mahdolliseen haastatteluun, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm. miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miten tämä edistää työllistymistäsi.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

OPISKELIJAVALINTA
Voit seurata hakemuksesi tilannetta reaaliaikaisesti osoitteessa tyomarkkinatori.fi / oma-asiointi --> koulutushakemukseni tilanne. Näin saat nopeasti tiedon tilanteestasi koulutushaun kannalta mm. näet mahdollisen esivalintaan liittyvän haastattelukutsun. Haastattelupäivä on 5.9.2023, paikka ilmoitetaan kutsussa. Valinta näkyy heti haastattelua seuraavana päivänä Oma Asioinnissa. Lisäksi TE-toimisto lähettää valinnoista tiedon postitse.

Huom. Varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta sinun tulee huolehtia, että TE-toimistossa on laadittu työllistymissuunnitelma, jossa on sovittu koulutukseen hausta.

LISÄTIETOA
Koulutuksen sisältö ja toteutus: Sataedu Piia Lahti, puh. 040 199 4154, piia.lahti@sataedu.fi
Koulutukseen hakemisesta Satakunnan TE-toimisto, Noora Häyhtiö, puh. 0295 045 103, noora.hayhtio@te-toimisto.fi

Koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuuksista saat tietoa Työlinjan koulutusneuvontapuhelimesta 0295 020 702.
www.kela.fi (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi (ansiosidonnainen päiväraha)

Alkamisajankohta: 11.9.2023
Paikkakunta: Ulvila
Hae koulutukseen