Autoalan perustutkinto

Koulutuksen voi aloittaa joustavasti ympäri vuoden.

Autoalan perustutkintoa opiskeleva suorittaa Sataedussa autotekniikan osaamisala. Autotekniikan osaamisalaa (ajoneuvoasentaja) opiskellaan oppilaitoksessa sekä osin työelämässä.

Ajoneuvoasentaja osaa huoltaa ja korjata asiakkaan ajoneuvon. Koulutus antaa monipuolisen osaamisen alalle ja hyvät asiakaspalvelutaidot. Autoalalla työskentelevän on tärkeää osata asiakaskeskeinen, työturvallinen ja ympäristövastuullinen työskentelytapa. Koulutuksessa opitaan tekemään työtä erilaisissa ympäristöissä ja muuttuvissa oloissa.

Autotekniikan osaamisala (ajoneuvoasentaja) osaamisalaa opiskellaan oppilaitoksessa sekä osin työelämässä. Alan opiskelijoilla on myös mahdollisuus erikoistua paikkakunnittain. Kankaanpäässä opiskelijat voivat erikoistua halutessaan raskaskoneasennukseen, joka sisältää enemmän hitsaus- ja koneistustaitoja kuin tavallinen ajoneuvoasentajan koulutus.

Autoalalta työllistytään mm. ajoneuvojen huolto- ja korjausyrityksiin, autoliikkeisiin, varaosamyyntiin, kuljetusliikkeisiin sekä teollisuuden prosessi- ja kunnossapitotehtäviin.

Autoalan perustutkinnossa on mahdollista opiskella myös autokorinkorjaajaksi, pienkonekorjaajaksi, varaosamyyjäksi, automyyjäksi ja automaalariksi. Näissä osaamisaloissa opiskellaan valtaosin työelämässä ja edellyttää, että opiskelija löytää/hankkii koulutus- tai oppisopimuspaikan itselleen.

Paikkakunta: Kankaanpää
Hae koulutukseen

Lisätietoja koulutuksesta

Kaisa Kallio
opinto-ohjaaja
+358 40 199 4204
Satakunnan koulutuskuntayhtymä

Lisätietoja hakemisesta

Soile Laaksonen
opintosihteeri
+358 40 199 4805
Satakunnan koulutuskuntayhtymä