Autoalan perustutkinto

Koulutuksen voi aloittaa joustavasti ympäri vuoden.

Autoalan perustutkintoa opiskeleva suorittaa Sataedussa autotekniikan osaamisala. Autotekniikan osaamisalaa (ajoneuvoasentaja) opiskellaan oppilaitoksessa sekä osin työelämässä.

Ajoneuvoasentaja osaa huoltaa ja korjata asiakkaan ajoneuvon. Koulutus antaa monipuolisen osaamisen alalle ja hyvät asiakaspalvelutaidot. Autoalalla työskentelevän on tärkeää osata asiakaskeskeinen, työturvallinen ja ympäristövastuullinen työskentelytapa. Koulutuksessa opitaan tekemään työtä erilaisissa ympäristöissä ja muuttuvissa oloissa.

Autotekniikan osaamisala (ajoneuvoasentaja) osaamisalaa opiskellaan oppilaitoksessa sekä osin työelämässä. Alan opiskelijoilla on myös mahdollisuus erikoistua paikkakunnittain. Kokemäellä opiskelijat syventävät osaamistaan asiakaspalvelussa ja yrittäjyydessä. Kokemäellä toimii Sataedu Korjaamo, jossa tehdään aitoja asiakastöitä.

Autoalalta työllistytään mm. ajoneuvojen huolto- ja korjausyrityksiin, autoliikkeisiin, varaosamyyntiin, kuljetusliikkeisiin sekä teollisuuden prosessi- ja kunnossapitotehtäviin.

Autoalan perustutkinnossa on mahdollista opiskella myös autokorinkorjaajaksi, pienkonekorjaajaksi, varaosamyyjäksi, automyyjäksi ja automaalariksi. Näissä osaamisaloissa opiskellaan valtaosin työelämässä ja edellyttää, että opiskelija löytää/hankkii koulutus- tai oppisopimuspaikan itselleen.

Paikkakunta: Kokemäki
Hae koulutukseen

Lisätietoja koulutuksesta

Johanna Rantalainen
opinto-ohjaaja
+358 40 199 4152
Satakunnan koulutuskuntayhtymä

Lisätietoja hakemisesta

Soile Laaksonen
opintosihteeri
+358 40 199 4805
Satakunnan koulutuskuntayhtymä