Ammattistartti 7/2021

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille, ensisijaisesti 20 vuotta täyttäneille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Ammattistartti sopii henkilölle, jolla on tarvetta ja halukkuutta ammatilliseen koulutukseen, mutta alavalinta kaipaa selkeyttämistä.

Starttijakson aikana on mahdollisuus tutustua eri alojen koulutuksiin ja yrityksiin. Mahdollisuus myös työharjoitteluun yrityksissä.
Koulutus alkaa n. 4 vkon kartoitusjaksolla, jota jatketaan ammatillisella osiolla n. 13 vko.

Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden kielitaidon nykytaso ja ulkomailla suoritetun koulutuksen vastaavuudet kartoitetaan.

Koulutuspaikkana on Sataedun Ulvilan toimipiste, Yhdystie, 28400 ULVILA.

SISÄLTÖ
Ammattistartti sopii henkilöille, joilla on tarvetta ja halukkuutta ammatilliseen koulutukseen, mutta alavalinta kaipaa selkeyttämistä, ja joiden tavoitteena on työllistyminen.

Ammattistartin tavoitteena on selkeyttää osallistujan ammatillisia tavoitteita sekä edistää työllistymistä. Starttijakson ensimmäiset 4 vkoa) aikana kartoitetaan jo olemassa olevaa osaamista, opiskeluvalmiuksia ja uramahdollisuuksia. Starttijakson (4 viikkoa) aikana tutustutaan erilaisiin kouluttautumis- ja työllistymisvaihtoehtoihin. Jakson aikana jokaiselle osallistujalle tehdään jatko- ja opiskelusuunnitelma ammatilliseen koulutukseen, työssäoppimiseen tai työllistymiseen.

Opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa opiskelupolun suunnittelemiseen. Vierailukäyntejä tehdään mahdollisuuksien mukaan sekä yrityksiin että oppilaitoksiin. Starttijakson aikana päivitetään cv ja työhakemus sekä käydään läpi työelämän ajankohtaisia pelisääntöjä.

Starttijakson jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa ammatilliselle 13 viikon jaksolle oppilaitokseen tai työssä oppimaan, jossa hän pääsee tutustumaan valitsemalleen alalle.

Sataedu Ulvilassa voi siirtyä opiskelemaan esim. ravintola-, sosiaali- ja terveydenhuolto-, kone- ja tuotantotekniikka, sähkö- ja automaatio-, ICT- ja tietoliikenne-, rakennus-, kiinteistöpalvelu- ja autoalaa. Koulutuksen aikana suoritetaan alalla tarvittavia passeja ja kortteja. Muutkin Sataedun toimipisteet on käytettävissä.

HAKU KOULUTUKSEEN
Koulutukseen haetaan 4.10.2021 mennessä tämän ilmoituksen alaosassa olevasta linkistä "Hae tähän koulutukseen". Täytä hakemus huolellisesti kaikilta osin ja perustele koulutustarpeesi. mm. miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miten tämä edistää työllistymistäsi. Valintapäätös perustuu hakemuksessa ilmoittamiisi tietoihin sekä tarvittaessa haastatteluun.

Koulutushakemus on sitova, sitä ei voi perua ilman pätevää syytä.

Oppilasvalinta:
Voit seurata hakemuksesi tilannetta reaaliaikaisesti www.te-palvelut.fi/ (asioi verkossa-painikkeen kautta) koulutushakemukseni tilanne. Näin saat nopeasti tiedon tilanteestasi koulutushaun kannalta mm. näet mahdollisen esivalintaan liittyvän haastattelukutsun. Esivalinta on 7.10.2021. Haastattelupäivä on 19.10.2021, paikka ilmoitetaan kutsussa. Valinta näkyy heti haastattelua seuraavana päivänä Oma Asioinnissa. Lisäksi TE-toimisto lähettää valinnoista tiedon postitse. Kouluttaja ilmoittaa erikseen tarkemman koulutuksen alkamisajan ja paikan.

Huom. Varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta sinun tulee huolehtia, että TE-toimistossa on laadittu työllistymissuunnitelma, jossa on sovittu koulutukseen hausta.

LISÄTIETOA
Koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuuksista saat tietoa Työlinjan koulutusneuvontapuhelimesta 0295 020 702.
www.kela.fi (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi (ansiosidonnainen päiväraha)

Koulutuksen sisältö ja toteutus: Sataedu Laura Poikkeus, p. 040 199 4418 , laura.poikkeus@sataedu.fi
Koulutukseen hakemisesta: Satakunnan TE-toimisto Noora Häyhtiö, puh. 0295 045 103, noora.hayhtio@te-toimisto.fi

Alkamisajankohta: 1.11.2021
Paikkakunta: Ulvila
Hae koulutukseen