Siirry sisältöön

Ammattistartti 6/2022

Kiinnostaako sinua koulutus, mutta et tiedä mikä sopiva ala voisi olla? Onko sinulla jo ammatillinen koulutus, mutta et ole vielä päässyt kiinni työelämään?

Ammattistartti on hyvä väylä sinulle, joka mietit mikä tuleva suunta työurallasi voisi olla. Koulutuksen aikana sinun on mahdollista päästä tutustumaan eri ammattialojen koulutukseen sekä eri aloilla työskentelyyn.

Koulutuksen aikana tehdään myös mm. vierailukäyntejä yrityksiin ja eri opintoaloihin sekä päivitetään CV sekä työhakemus. Mikäli koulutuksen aikana käy ilmi, että jatkokoulutus olisi sinulle paras vaihtoehto, saat apua opiskelupolkusi suunnitteluun.

LISÄTIEDOT
Ammattistartti alkaa neljän viikon orientaatiolla, jolloin yksilölliset tavoitteesi selvitetään, tutustutaan työ- ja koulutusmahdollisuuksiin sekä suunnitellaan siirtymistä itseäsi kiinnostavalle koulutusalalle. Orientaation jälkeen pääset tutustumaan tarkemmin ko. alan opintoihin tai voit mennä esimerkiksi työssäoppimaan alan yritykseen.

Ammattistartin tavoitteena on, että löydät oman polkusi työllistymiseen tai jatko-opintoihin. Sataedu Ulvilassa voit tutustua esim. ravintola-, sosiaali- ja terveydenhuolto-, kone- ja tuotantotekniikka, sähkö- ja automaatio-, ICT- ja tietoliikenne-, rakennus-, kiinteistöpalvelu- ja autoalaa. Koulutuksen aikana suoritetaan alalla tarvittavia passeja ja kortteja. Muutkin Sataedun toimipisteet on käytettävissä.

Lue lisää Sataedun koulutusmahdollisuuksista:
https://sataedu.fi/koulutukset

Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden kielitaidon nykytaso ja ulkomailla suoritetun koulutuksen vastaavuudet kartoitetaan.

KOULUTUKSEEN HAKU
Koulutukseen haetaan 5.10.2022 mennessä tämän ilmoituksen alaosassa olevasta linkistä "Hae tähän koulutukseen". Täytä hakemus huolellisesti kaikilta osin ja perustele. Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastattelupäivä on 20.10.2022, paikka Sataedun Ulvilan toimipiste, Yhdystie1.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa haastatteluaikasi sekä valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi (Oma asiointi - Kaikki asiointi - työvoimakoulutus).

Koulutushakemus on sitova, sitä ei voi perua ilman pätevää syytä. Hakemuksen perumisella tai valintatilaisuuteen saapumatta jättämisellä ilman pätevää syytä saattaa olla vaikutusta työttömyysturvaoikeuteen.

Huom. Varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta sinun tulee huolehtia, että TE-toimistossa on laadittu työllistymissuunnitelma, jossa on sovittu koulutukseen hausta.

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille Satakunnan TE-toimiston tai Porin seudun työllisyyden kuntakokeilun työnhakijoille, joilla ei ole koulutusta ja jotka tarvitsevat koulutusta oman ammattialan löytämiseen tai koulutuksen omaavat työnhakijat, jotka tarvitsevat ammatillisen osaamisen kehittämistä työllistyäkseen.

LISÄTIETOA
Koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuuksista saat tietoa Työlinjan koulutusneuvontapuhelimesta 0295 020 702.
www.kela.fi (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi (ansiosidonnainen päiväraha)

Koulutuksen sisältö ja toteutus:
Sataedu Laura Poikkeus, p. 040 199 4418 , laura.poikkeus@sataedu.fi

Koulutukseen hakemisesta:
Satakunnan TE-toimisto Noora Häyhtiö, puh. 0295 045 103, noora.hayhtio@te-toimisto.fi

Alkamisajankohta: 31.10.2022
Paikkakunta: Ulvila
Hae koulutukseen