Ammattistartti 4/2021

KOHDERYHMÄ
Työttömät, työttömyysuhanalaiset, joilla on tarvetta ja halukkuutta ammatilliseen koulutukseen, mutta alavalinta vielä mietityttää.
Mahdollisuus myös työharjoitteluun yrityksissä.
Starttijakson aikana on mahdollisuus tutustua eri alojen koulutuksiin ja yrityksiin.

Koulutus alkaa n. 4 vkon kartoitusjaksolla, jota jatketaan ammatillisella osiolla n. 13 vko.

Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden kielitaidon nykytaso ja ulkomailla suoritetun koulutuksen vastaavuudet kartoitetaan.

Koulutuspaikkana on Sataedun Ulvilan toimipiste, Yhdystie, 28400 ULVILA.

SISÄLTÖ
Starttijakson (4 viikkoa) aikana kartoitetaan opiskelijan osaamista ja motivaatiota ammatilliseen koulutukseen, selvitetään mahdolliset opiskelun esteet ja tutustutaan erilaisiin kouluttautumis- ja työllistymisvaihtoehtoihin.

Opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa opiskelupolun suunnittelemiseen. Vierailukäyntejä tehdään sekä yrityksiin että oppilaitoksiin. Starttijakson aikana päivitetään cv ja työhakemus sekä käydään läpi työelämän ajankohtaisia pelisääntöjä.

Starttijakson jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa ammatilliselle 13 viikon jaksolle oppilaitokseen tai työssä oppimaan, jossa hän pääsee tutustumaan valitsemalleen alalle.

Sataedu Ulvilassa voi siirtyä opiskelemaan esim. ravintola-, sosiaali- ja terveydenhuolto-, kone- ja tuotantotekniikka, sähkö- ja automaatio-, ICT- ja tietoliikenne-, rakennus-, kiinteistöpalvelu- ja autoalaa. Koulutuksen aikana suoritetaan alalla tarvittavia passeja ja kortteja. Muutkin Sataedun toimipisteet on käytettävissä.

Koulutukseen haku
Koulutukseen haetaan 21.3.21 mennessä tämän ilmoituksen alaosassa olevasta linkistä "Hae tähän koulutukseen". Täytä hakemus huolellisesti kaikilta osin ja perustele koulutustarpeesi. mm. miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miten tämä edistää työllistymistäsi. Valintapäätös perustuu hakemuksessa ilmoittamiisi tietoihin sekä tarvittaessa haastatteluun.

Koulutushakemus on sitova, sitä ei voi perua ilman pätevää syytä.

Oppilasvalinta:
Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi netissä www.te-palvelut.fi sivustolla - Oma Asiointi/henkilöasiakas-kirjaudu palveluun pankkitunnuksilla - näin saat tiedon heti tilanteestasi koulutushaun kannalta mm. näet mahdollisen esivalintaan liittyvän haastattelukutsun. Haastattelupäivä on 7.4.2021, paikka ilmoitetaan kutsussa. Valinta näkyy heti haastattelua seuraavana päivänä Oma Asioinnissa. Lisäksi TE-toimisto lähettää valinnoista tiedon postitse. Kouluttaja ilmoittaa erikseen tarkemman koulutuksen alkamisajan ja paikan.

Huom. Varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta sinun tulee huolehtia, että TE-toimistossa on laadittu työllistymisohjelma, jossa on sovittu koulutukseen hausta.

Lisätietoa:

Koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuuksista saat tietoa Työlinjan koulutusneuvontapuhelimesta 0295 020 702.
www.kela.fi (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi (ansiosidonnainen päiväraha)

Koulutuksen sisältö ja toteutus: Sataedu Laura Poikkeus, p. 040 199 4418 , laura.poikkeus@sataedu.fi
Koulutukseen hakemisesta: Satakunnan TE-toimisto Noora Häyhtiö, puh. 0295 045 103, noora.hayhtio@te-toimisto.fi

Alkamisajankohta: 19.4.2021
Paikkakunta: Ulvila
Hae koulutukseen