Siirry sisältöön

Aikuisten ammattistartti 1/2022

Ammattistartin tavoitteena on selkeyttää osallistujan ammatillisia tavoitteita ja edistää työllistymistä.

Starttijakson alussa (ensimmäiset 4 vkoa) kartoitetaan jo olemassa olevaa osaamista, opiskeluvalmiuksia ja uramahdollisuuksia.

Kartoitusjakson jälkeen seuraa yksilöllinen ammatillinen opintojakso (kesto max. 13 vkoa), johon sisältyy lähiopetusta, työssäoppimista ja etäopiskelua. Tänä aikana osallistujan on mahdollista tutustua käytännössä eri alojen opiskeluun ja varmistua omasta alatoiveestaan. Ammattistartin aikana jokaiselle osallistujalle pyritään löytämään jatkosuunnitelma ammatilliseen koulutukseen, työssäoppimiseen tai työllistymiseen.

Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden kielitaidon nykytaso ja ulkomailla suoritetun koulutuksen vastaavuudet kartoitetaan.

LISÄTIEDOT
Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille, ensisijaisesti 20 vuotta täyttäneille TE-Toimiston ja Porin seudun kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Ammattistartti sopii henkilölle, jolla on tarvetta ja halukkuutta ammatilliseen koulutukseen, mutta alavalinta kaipaa selkeyttämistä.

Ammattistartin tavoitteena on selkeyttää osallistujan ammatillisia tavoitteita sekä edistää työllistymistä. Starttijakson (ensimmäiset 4 vkoa) aikana kartoitetaan jo olemassa olevaa osaamista, opiskeluvalmiuksia ja uramahdollisuuksia. Starttijakson (4 viikkoa) aikana tutustutaan erilaisiin kouluttautumis- ja työllistymisvaihtoehtoihin. Jakson aikana jokaiselle osallistujalle tehdään jatko- ja opiskelusuunnitelma ammatilliseen koulutukseen, työssäoppimiseen tai työllistymiseen.

Opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa opiskelupolun suunnittelemiseen. Vierailukäyntejä tehdään mahdollisuuksien mukaan sekä yrityksiin että oppilaitoksiin. Starttijakson aikana päivitetään cv ja työhakemus sekä käydään läpi työelämän ajankohtaisia pelisääntöjä.

Starttijakson jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa ammatilliselle 13 viikon jaksolle oppilaitokseen tai työssä oppimaan, jossa hän pääsee tutustumaan valitsemalleen alalle.

Sataedu Ulvilassa voi siirtyä opiskelemaan esim. ravintola-, sosiaali- ja terveydenhuolto-, kone- ja tuotantotekniikka, sähkö- ja automaatio-, ICT- ja tietoliikenne-, rakennus-, kiinteistöpalvelu- ja autoalaa. Koulutuksen aikana suoritetaan alalla tarvittavia passeja ja kortteja. Muutkin Sataedun toimipisteet on käytettävissä.

KOULUTUKSEEN HAKU
Koulutukseen haetaan 20.12.2021 mennessä tämän ilmoituksen alaosassa olevasta linkistä "Hae tähän koulutukseen". Täytä hakemus huolellisesti kaikilta osin ja perustele. Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun.

Haastattelupäivä on 12.1.2022, paikka Sataedun Ulvilan toimipiste, Yhdystie1.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa haastatteluaikasi sekä valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi (Oma asiointi - Kaikki asiointi - työvoimakoulutus).

Koulutushakemus on sitova, sitä ei voi perua ilman pätevää syytä. Hakemuksen perumisella tai valintatilaisuuteen saapumatta jättämisellä ilman pätevää syytä saattaa olla vaikutusta työttömyysturvaoikeuteen.

Huom. Varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta sinun tulee huolehtia, että TE-toimistossa on laadittu työllistymissuunnitelma, jossa on sovittu koulutukseen hausta.

Lisätietoa:
Koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuuksista saat tietoa Työlinjan koulutusneuvontapuhelimesta 0295 020 702.
www.kela.fi (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi (ansiosidonnainen päiväraha)

Koulutuksen sisältö ja toteutus: Sataedu Laura Poikkeus, p. 040 199 4418 , laura.poikkeus@sataedu.fi
Koulutukseen hakemisesta: Satakunnan TE-toimisto Noora Häyhtiö, puh. 0295 045 103, noora.hayhtio@te-toimisto.fi

Alkamisajankohta: 24.1.2022
Paikkakunta: Ulvila
Hae koulutukseen