Ravintola ja matkailu

Kukapa ei pitäisi hyvästä ruoasta ja onnistuneista matkoista. Ravintola- ja matkailualojen ammattilaiset tekevät työllään elämyksiä arkeen ja juhlaan.  

Kokit ja tarjoilijat työskentelevätruoanvalmistus-, tarjoilu-, asiakaspalvelutehtävissä. Osaaminen karttuu Sataedun omissa opetusravintoloissa Hovissa ja Ruukussa sekä opetuskahvila Hovinarrissa sekä monissa alan työssäoppimispaikoissa.

Ravintola-alan koulutuksemme tarjoavat valmiudet alalle tulevalle sekä vahvistavat jo alalla työskennelleiden osaamista.  

Matkailualan koulutus keskittyy matkailijoiden kuljetus-, majoitus, ravitsemis- ja ohjelmapalvelujen järjestämiseen ja myyntiin sekä neuvontaan. 

Kansainväliset, kasvavat alat tarjoavat ammattilaiselle monipuolisia työtehtäviä ja etenemismahdollisuuksia. Myös perustutkinnon jälkeiset jatko-opintomahdollisuudet ovat hyvät.