Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Kokki
Tarjoilija
Koulutuksen laajuus: 
180
osaamispistettä
Koulutus lyhyesti: 
Kankaanpäässä ja Kokemäellä voi valita ruokapalvelun osaamisalan (kokki) tai asiakaspalvelun osaamisalan (tarjoilija). Ulvilassa koulutetaan pelkästään kokkeja.

Koulutustiedot

Koulutuksen sisältö

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

  • Kankaanpää; kokki ja tarjoilija
  • Kokemäki; kokki ja tarjoilija
  • Ulvila; kokki

Voit valita joko ruokapalvelun (kokki) tai asiakaspalvelun (tarjoilija) osaamisalan.

Kokki osaa ruuanvalmistuksen, elintarvikkeiden käsittelyn ja erityisruokavalioiden valmistamisen asiakaslähtöisesti ja taloudellisesti sekä tietää ruokalistan ja ateriasuunnittelun periaatteet. Ruokapalvelun ammattilainen osallistuu myös tarvittaessa myynti- ja asiakaspalveluun.

Tarjoilija hoitaa ruokien ja juomien myyntiä, tarjoilua ja jakelua, ruokatilausten vastaanottoa sekä ruokien kuljettamisen vaatimaa pakkaamista, astiahuoltoa ja jakelua. Tarjoilija hoitaa tilaus- ja edustustarjoilua. Hän tuntee kansallista ja kansainvälistä ruoka-, juoma- ja tapakulttuuria.

Kokiksi voit opiskella Kankaanpäässä, Kokemäellä ja Ulvilassa, tarjoilijaksi voit opiskella Kankaanpäässä ja Kokemäellä.

Sinulla on mahdollisuus yhdistelmäopintoihin. Mikäli et ole ylioppilas, voit liittää opintoihisi lukion kursseja ja suorittaa halutessasi ammattitutkinnon lisäksi myös ylioppilastutkinnon.

Kokin koulutukseen voi hakea myös harkintaan perustuvalla valinnalla. Erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden opinnot toteutetaan Ulvilassa pienryhmäopetuksena.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä saat hotelli-, ravintola- ja catering -alan perustutkinnon opetussuunnitelmasta.

 

Koulutus on jatkuvassa haussa. Haku kohdassa "Hakeminen"

 

Osaamisala: