Matkailualan perustutkinto, jatkuva haku

Matkailupalvelujen tuottaja
Koulutus alkaa: 
08.08.2018
Koulutuksen laajuus: 
180
osaamispistettä
Koulutus lyhyesti: 
Kouluttaudu matkailualalle! 2-vuotinen, käytönnönläheinen koulutus yo-tutkinnon tai ammattillisen tutkinnon jo suorittaneille. Jatkuva haku 31.7.2018 asti.

Koulutustiedot

Koulutuksen sisältö

Matkailupalvelujen tuottajat työskentelevät matkailualan yrityksissä ja organisaatioissa. He tarjoavat asiakkailleen elämyksiä ja seikkailuja.

Kulttuuri-, kaupunki-, hyvinvointi- ja maaseutumatkailu ovat keskeisiä matkailupalvelualalla. Työtä tehdään usein myös luonnossa ja eräretkillä. Alan ammattilaiset hallitsevat työskentelyn kaupungissa sekä luonnossa ja tuntevat vesistöjen, tuntureiden ja saariston tarjoamat haasteet.

Matkailualan opiskelijat oppivat tekemällä. Opetus on hyvin käytännönläheistä. Opetuksessa hyödynnetään myös sähköisiä oppimateriaaleja.

Tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä kotimaassa ja ulkomailla. Koulutuksesta valmistuneet ovat perehtyneet kansainväliseen matkailuelinkeinoon ja sen rakenteeseen laajasti ja monipuolisesti.

Työssäoppimispaikkoja on lähellä ja maailmalla. Alan opiskelijat ovat olleet työssäoppimassa erilaisissa matkailupalveluja tarjoavissa yrityksissä  Suomessa ja Euroopassa. Työssäoppimismaita ovat olleet muun muassa Espanja, Unkari ja Viro.

Matkailualan yritykset ja työ niissä on usein kansainvälistä. Työ edellyttää alan ammattilaisilta monipuolista kielitaitoa.

Sataedun koulutus on Ulvilassa. Koulutus on tarkoitettu ylioppilaille tai ammatillinen perustutkinnon jo suorittaneille.

Tutkinnon suorittanet ovat suorittaneet jatko-opintoina ammattikorkeakoulussa esimerkiksi Restonomin tutkinnon. Jatko-opintomahdollisuuksia on myös yliopistoissa.

Kustannukset

Aloittavilla opiskelijoilla saattaa olla hieman oppimateriaali- sekä korttikoulutuskustannukset
(hygieniapassi, anniskelupassi, ensiapu 1)

Opetus on maksutonta.

Tutkinnon muodostuminen

Koko tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp)

Opiskelijat opiskelevat esimerkiksi matkailualan asiakaspalvelua ja matkailupalvelujen toteuttamista.

Opiskelija voi valita valinnaisina opintoina esimerkiksi opastuspalveluja, retki-, erä ja luontoruokailupalveluja, matkailupalvelujen tuotteistamista sekä majoituspalveluita.

 

Suorahaku

Koulutukseen voi hake suorahaulla. Hakulomake kohdassa "Hakeminen". 

Osaamisala: