Liiketoiminnan perustutkinto

Merkonomi
Koulutuksen laajuus: 
180
osaamispistettä
Koulutus lyhyesti: 
Opiskele merkonomiksi. Myös oppisopimuksella! Oman työn ohessa. Asiakaspalvelu, myynnin, markkinoinnin tai taloushallinnon töihin osaamista. Tutkinto antaa jatko-opintomahdollisuuden. Jatkuva haku.

Koulutustiedot

Koulutuksen sisältö

Liiketoiminnan perustutkintoon valmistavaan koulutukseen on jatkuva haku. Opinnot voi aloittaa milloin tahansa. Nyt haussa ovat oppisopimuskoulutuksessa tai koulutussopimuksella suoritettavat liiketoiminnan perustutkinnot. 

Koulutus sisältää työssäoppimista, lähiopetusta oppilaitoksessa ja etäopiskelua. Pakolliset tutkinnon osat ovat asiakaspalvelu, työyhteisössä toimiminen ja tuloksellinen toiminta. Näiden lisäksi voit valita opintoja myynnistä, markkinoinnista, tapahtumatuotannosta, kirjanpidosta, tilinpäätöskirjauksista, palkanlaskentasta, laskutuksesta yrittäjyydestä sekä henkilöstön tukipalveluista. 

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka jo toimit tai haluat toimia liiketalouden eri tehtävissä. Tavoitteenasi on saada liiketoiminnan perustiedot ja taidot sekä liiketalouden perustutkinto (merkonomi). Merkonomi voi työskennellä esimerkiksi kaupan, pankki-, vakuutus-, tilitoimistoalalla tai julkisessa organisaatiossa.

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jonka perusteella opiskelun kesto määräytyy. Mikäli olet jo liiketalouden ammattilainen, voit suorittaa tutkinnon ilman valmistavaa koulutusta. Jos olet juuri päässyt peruskoulusta tai vaihdat alalta täysin toiselle, opintosi voivat kestää 2-3 vuotta.

Liiketoiminnan perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden.

 

KOULUTUKSEN TIEDOT

Koulutuksen toteutus: Opinnot toteutetaan monimuotoisesti. Oppisopimusopiskelijoilla lähipäiviä on keskimäärin 1pv/viikko. Muilla opiskelijoilla lähipäivien määrä vaihtelee henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan 1-5 pv/viikko. Loppuosa viikosta ollaan työssäoppimassa koulutussopimuksella.

Saat henkilökohtaista ohjausta tarpeesi mukaan. Koulutusta järjestetään joko Kankaanpäässä tai Kokemäellä sekä Ulvilassa.

Koulutuksen kesto: Keskimäärin 1-3 vuotta

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta. Kysy lisää toteuttamistavoista ja -aikatauluista!