Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Koneasentaja
Koulutuksen laajuus: 
180
osaamispistettä
Koulutus lyhyesti: 
Koulutus antaa hyvät valmiudet työskennellä teknologiateollisuuden monipuolisissa tehtävissä. Meiltä valmistuvat työllistyvät hyvin. Hae koulutukseen jatkuvassa haussa!

Koulutustiedot

Koulutuksen sisältö

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto antaa hyvät valmiudet työskennellä teknologiateollisuuden monipuolisissa tehtävissä. Alan teollisuudella on Suomen kansantaloudessa ja ulkomaankaupassa keskeinen asema. Alan työllistävä vaikutus on suuri ja yli puolet tuotannosta menee vientiin.

Kone- ja tuotantotekniikan alan ammattilainen tuntee koneiden ja laitteiden toiminnan ja rakenteen, osaa käyttää alan työvälineitä ja työstökoneita ja hänellä on työpiirustusten ja kytkentäkaavioiden lukutaito.

Alalla työskentelevältä edellytetään myös erilaisten valmistustekniikoiden osaamista, asennus-, automaatio- ja kokoonpanotöiden hallitsemista sekä koneiden käyttö- ja kunnossapitotaitoja.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa opiskeleva suorittaa Sataedussa asennuksen ja automaation osaamisalan.

Asennuksen ja automaation osaamisalalta valmistutaan koneasentajaksi.

Työssäoppimispaikkoja on lähellä ja maailmalla. Alan opiskelijat ovat olleet työssäoppimassa erilaisissa alan kone-, metalli- ja tuotantoalan yrityksissä Suomessa ja Euroopan eri maissa kuten Saksassa ja Belgiassa.